Familiens Hjemmeaften!

På mandager har vi familiens hjemmeaften. Da snakker vi sammen, har en liten leksjon om forskjellige temaer som er aktuelle for oss, som for eksempel vennskap, tilgivelse og omtanke for andre.
Vi lar barna bytte på å ha leksjonene. Og i går var det guttene sin tur. De hadde valgt å snakke om «Indre Fred». De synes det var litt morsomt med tanke på Kung Fu Panda 2.

Vel, de startet med å tegne en tornado på et papir. Så forklarte de at i en tornado svirrer alt rundt og rundt, men midt i tornadoen er det helt stille, det kalles stormsenteret. Så moralen er at selv om det svirre rundt oss, kan vi klarer å ha indre fred ved å befinne oss i stormsenteret.
Så hadde de et litermål med vann i, og en skje. De rørte fort rundt se det ble dannet en slags tornado. Da kunne alle se at i midten var det helt rolig. Alle fikk prøve å røre fort runt og lage en tornado.

På mange sammenkrøllede lapper hadde de skrevet ned forskjellige ting som kan lage tornado i livet vårt. Alle fikk en lapp hver, og leste opp etter tur: Bråke, sloss, skrike, sutre, rote.

Til slutt, skulle alle komme med forslag til hva som kunne hjelpe oss til å ha «Indre Fred» i en hektisk hverdag.
Det kom opp forslag som: høre på rolig musikk, gå en tur i skogen, slå av radio og tv, lese en fin bok, telle til ti, puste rolig.

Etter denne fine leksjonen var det tid for kake. Bestemor hadde bursdag i går, og vi hadde innvitert henne. Siden hun ikke tåler sjokolade, hadde jeg laget den legendariske banankaken, og vi hadde pisket krem til. NAM!
Vi pleier også å ha en lek av noe slag. Det kan være for eksempel flasketuten peker på, miming, lille Willy (en lek barna elsker, men som vi voksne synes er litt slitsom), hviskeleken, rollespill, memo og andre brettspill.

Vi prøver å innvolvere alle barna på forkjellige måter. Noen velger en sang vi skal synge, noen lager noe godt vi skal spise, noen holder frem et bilde, noen har leksjon, og noen har ansvar for aktiviteten, altså velger hva vi skal leke.
Dette er en kjempefin måte å komme nærmer på som familie. Vi leker sammen, og underviser hverandre og koser oss.
Det er morsomt å leke med foreldrene, det synes alle barn. Det er veldig godt å ha en tid som er fastsatt til dette, for da blir det gjort:)

4 Comments:

  1. Ja de gangene man har hatt en vellykket hjemmeaften der ingen har blitt sure eller kranglet, og der vi kanskje i tillegg har fått snakket om noe som er viktig for vår familie er man så fornøyd. For en fin leksjon guttene hadde! Jeg tror jeg skal stjele den ideen:)

    • Ja, heldigvis er det noen av de vellykkede kveldene også. Gutta var flinke! Elias hadde en annen illustrasjon også men en slags bayblade men blåser i midten på med et lite rør. da snurrer den, men i midthen er det helt stille 🙂

  2. Veldig bra å snakke litt med barna om stillhet. De er utsatt for ekstremt mye støy, og det er fint å gjøre dem bevisst på kvaliteten av stillhet og hva den gjør med oss og følelseslivet vårt. Flott tema å ta opp!

Comments are closed