Romantikk

10 på topp romantikk (ifølge meg)

1. Å få et barn sammen.
2. Å få to barn sammen.
3. Å få tre barn sammen.
4. Å få fire barn sammen.
5. Å få fem barn sammen.
6. Å få seks barn sammen.
7. Å få syv barn sammen.
8. Pusse opp sammen.
9. Gå på visning sammen.
10. Danse sammen.

Det er kanskje ikke det man tenker på først når man tenker romantikk. Romantikk forbindes gjerne med middag og levende lys og rolig musikk. Det er hyggelig det også. Men for meg er det romantikken i hverdagen som er det viktigste. Vi kan ikke ha en middag for to og levende lys i hverdagen, for det bor 6 andre personer her i huset. Vi kan, hvis vi har tid, ligge i sofaen og se på tv og ha det koselig også.

Men det er noe romantisk over det å skap et liv sammen. Når du vet at mannen som står ved siden av fødesengen er mannen i ditt liv og at barnet skal dere følge hele livet sammen, er det en ganske trygg og god følelse. Og neste gang er det den samme mannen som står der, og neste gang og neste gang, mens kjærligheten blir prøvet og styrket om hverandre opp igjennom årene. Men den vinner alltid – det er romantisk.
Å få blomster er hyggelig og romantisk, men hvordan han behandler deg i hverdagen er det som teller. Det teller mer enn 100 roser.

Å ha en familie, liten eller stor, er stort, det er fint og på en måte romantisk. Det er fint å se hva man har klart å skape sammen. Men en familie kan også være en stor prøvelse for romantikken. Derfor gjelder det å finne glede i de små hverdagshandlingene. Om vi var avhengig av middag for to og levende lys for å ha romantikk, hadde vi slitt fælt. Det kan kanskje høres veldig rart ut, men et av dagens høydepunkter er å legge oss og gjerne at minsten ligger i midten. Da beundrer vi han og koser med han. Det er romantisk, da har vi det fint.

Å gå på date er også romantisk, en tid til å bare være kjærester. Men man skal ikke bare være kjærester når man er på date, man må være det daglig også. For oss er det lett. Det er godt for barna å se at foreldrene er kjærester og det er fint for barna et de ser at foreldrene setter av tid til hverandre.

8 Comments:

 1. Før ønsker jeg meg blomster og oppmerksomhet i form av fine middager og lekre ting. Etter uttalige middager, reiser, nydelige smykker, så er romanse for meg å fylle kjøleskapet mitt når det er tomt, å hjelpe sønnen min med lekser, eller bare sitte stille ved siden av meg og holde meg i hånda når jeg ikke har det så greit.

  • Ja, enig! Det er er romantikk! Stille opp, trå til, være der!

   • Nettopp! Når en mann ser mine behov og tar vare på meg og sønnen min så er han den mest romantiske jeg vet om.. 🙂

    • Om han kommer med aldri så dyre gaver, men ikke ser meg ellers, er det ikke særlig romantisk! Du har fått deg en bra fyr, det er så fint 😀 Jeg kjenner han jo ikke, men vet litt om deg gjennom bloggen din og vet sånn sett hva du er ute etter og hva du ikke ville funnet deg i. 🙂

 2. Det var et vanskelig spørsmål, men jeg er enig med deg i at hverdagsromantikken definitivt er det viktigste. At han for eksempel sender meg en sms for å spørre om vi skal se på film sammen selv om jeg er i rommet ved siden av det synes jeg er litt romantisk. Da blir det liksom en date.
  Å holde hverandre i hånden i butikken, og ellers være oppmerksomme mot hverande og prøve å glede hverandre i hverdagen. Det er tross alt flest hverdager.

  • Du har jo skrevet om dette selv før også, Linda. Du har så rett, det er flest hverdager tross alt, så man må finne hverdagsromantikken:D

 3. Takk for fint innlegg. Jeg tenker også at det er de små tingene som er romantiske i hverdagen. Å smile til hverandre over middagsbordet fordi barna sier noe søtt, og vite at vi to er de to eneste menneskene i hele verden som synes det er like sjarmerende.

Comments are closed