Hvorfor barn er så glad i mammaen sin

For noen få dager siden så jeg et bilde av en kake på facebook. En venn av meg hadde bursdag og jentene hennes hadde pyntet og skrevet på kaken:

Er ikke det en fin kake? Laget med ekte kjærlighet. Dette er ikke den første kaken jeg har sett som barn har laget til mammaen sin, og jeg har også sett kort og tegninger som barn har laget til sin mor.

Dette fikk meg til å tenke; » Hvorfor er barn så veldig glad i mammaen sin?»
Så jeg tok en spørre runde blant mine egne barn, og her er svarene jeg fikk.

«Hvorfor er barn så veldig glad i mammaen sin?»

– Fordi barna har vært i magen til mammaen, og fordi hun er snill.

– Fordi de har vært i magen hennes, og så har hun tid. Pappaen må jo jobbe, men du mamma, du har tid.

– Fordi de har jo vært i magen hennes, liksom, så når de kommer ut vet de jo hvem mammaen er. Med pappaen er det liksom sånn «Hvem er du?». Men etterhvert blir mange barn pappadalter også, da.

– Fordi mamma gir barna alt de trenger, og jeg kommer til mamma om natten, og så passer hun på meg.

– Fordi det er mammaen som KAN tingene, det er hun som har tid. Barna lager kake til mammaen fordi hun lager kake til barna.

Det at barna har vært i magen til mamma, går igjen flere ganger. Så allerede der blir båndene knyttet, etter disse svarene å dømme. En annen ting som går igjen er at mor har TID, det er noe barn setter pris på.

14 Comments:

 1. Jeg skal ta en spørrerunde med mine to….. Spent på svarene 🙂

 2. Så herlig å lese.
  Spurte min toåring. Vet ikke helt om han skjønte hva jeg spurte om. Men fikk til svar at mamma har fint hår 🙂

 3. Min treåring: «Fordi de er snille» 🙂

 4. Oppdaget akkurat bloggen din, spennende lesning om livet med 6 barn *bøyer meg i støvet* Min 14 mnd gamle frøken kan nok ikke få et ordentlig svar utav på det spørsmålet. Men Pappaen mener at hun er ekstra Mammadalt fordi Mamma har pupp .. 🙂

  Personlig er jeg glad i Mammen min fordi; hun har alltid vært der, vi er skummelt like (selv om vi ikke har bodd sammen siden jeg var ca 5) og det er rett og slett Mamma med superstor M ! Er vanskelig å forklare hvorfor en er så glad i foreldrene sine, men jeg er nå det da 🙂

  Ha en fiiin kveld!

  Hilsen Ida

  • Pupp er en faktor, det blir knyttet noen bånd i denne prosessen:) Mammaer trenger ikke å være perfekte for at barna skal være glad i dem. De er så lojale og gode, de barna!

 5. Jeg spurte min fireåring, han ser på meg og sier: Fordi jeg liker deg, det er jo DEG!
  http://www.piaskulturkrok.blogspot.no

 6. Madeleine skrev Mamma og Malin skrev 36 år og elsker deg<3<3<3

 7. Jeg fikk til svar at det er fordi vi har sett deg mest da vi var små.
  Det gleder et mammahjerte å høre.

 8. Spurte min 7 åring..Han sa fordi det bare er sånn,fordi pappa er rar:) Og fordi mamma er snill og har tid. så kom min 10 åring og hørte vi pratet om dette,og han sa fordi du er snill og har tid. <3<3

Comments are closed