Og denne dagen ble god….faktisk!

Dagen startet med at jeg ikke hadde sovet nok fordi jeg måtte ligge på sofaen. Neida, mannen hadde ikke kastet meg ut av soverommet, men en av barna var syk og sov på sofaen, og da pleier å jeg å våke over dem der, derfor «sov» jeg også på sofaen. Ble ikke nok søvn på meg. Men alle barna kom avgårde blide til skolen. Jeg tok en ny vri med den ene som var veldig trøtt. Jeg lekte at vi byttet roller. Jeg orket ikke å finne frem klær ogsånn, hun pleier å gjøre det selv kvelden før, men hadde ikke gjort det nå. Jeg byttet rolle  og latet som om JEG var den som skulle på skolen, men som ikke ville stå opp.

Det fungerte og hun syntes det var kjempemorro, hun spratt opp og fant klær til meg, og la de under dyna hvor jeg lå for å varme dem opp for meg, så kledde hun på meg (bare at hun kledde på seg selv, da, men lekte at hun kledde på meg.) Og vips så var håret og alt stelt!

Siden jeg fikk gjort sinnsykt mye her hjemme i går, tok jeg det litt rolig og sparte på kreftene siden jeg skulle på en aktivitet senere på kvelden. Og da mannen min dro på jobb ,minnet han meg på at han kom sent hjem, slik at jeg måtte ha med alle barna på denne aktiviteten. Jeg strevde med å motstå fristelsen av å sette på en vaskemaskin. Jada, den går av selg selv og sånn, men om jeg glemmer å ta det ut av maskinen fordi jeg er så trøtt, så vil det lukte av klærne, og da må det vaskes på nytt (erfaring), og jeg visste at jeg ikke ville orke å brette tøy senere på kvelden.

Jeg hadde sånn vondt-i-hodet-p.g.a-for-lite-søvn-hode. Jeg lagde en haug pannekaker før jeg hentet skolebarna, for jeg ville ha veldig liten tid til det før vi skulle dra på aktivitet. Jeg stekte det jeg rakk og innså også at jeg var nødt til å ta et par paracet.

Så tok jeg med Eskil og hentet skolebarna. Lilli var hjemme med den eldste som var litt syk i dag, de så på film så lenge. Lilli var jo den som var grunnen til at jeg måtte sove på sofaen og hun slappet av i dag.

På skolen lekte Eskil vilt, han hadde jo blitt holdt inne i dag fordi jeg hadde litt vondt i hodet. Men jeg visste at han ville få sin ute-dose senere denne dagen, og jeg var nødt til å spare litt på kreftene.  Han ble gledelig satt i sving med å vaske litt, og det syntes han var gøy.

Hodepinen forsvant heldigvis og jeg ble i god form innen vi kom hjem. Jeg hadde laget brenneslesuppe for første gang, av brennesle som gutta hadde plukket i hagen. Jeg kan si rett ut på godt tenårings vis at jeg «fail-a»! Den ble brun og ikke grønn, for mye buljong kanskje? Ikke vet jeg. Jeg prøvde å gjøre sånn som morra mi sier, og jeg er vokst opp på «jernsuppe» som hun kalte det. Men jeg får prøve igjen. Tenkte å ha suppen i en større kjele i morgen og tilsette mer vann og mer brennesle og se om ikke den blir litt mer grønn da. Men det var første gangen, da. Jeg får ha litt tålmodighet med meg selv. Gutta hadde gledet seg til suppen, for min søster lager det ofte og de er der ofte hos sin fetter.

Vel, så dro vi da, til denne aktiviteten med alle jentene mellom 12 og 18 år i menigheten vår som jeg er en av lederene for. Vi skulle være ute i dag, så det passa igrunn fint å ha med barna. De var ved et høyt gress, og der lekte de tigere som jaktet på hverandre.

Da vi kom hjem sjekket de hverandre for flått, og jeg dobbeltsjekket også. Det så bra ut.
Så stekte jeg resten av pannekakerøra og de fikk det til kveldsmat. Mannen var blitt syk, så han var det ikke mye hjelp å få av, stakkars.

Jeg hadde glemt å stikke innom en venn på veien å hente noe jeg skal bruke til grønnsaksbedd, som hun hadde til overs som jeg kunne få. Så jeg sa at barna skulle legge seg selv og at jeg var tilbake om 20 min, og da skulle de ligge i sengene sine.

Overraskende nok var jeg tilbake etter bare 25 min, og da var de så godt som i seng.

Så slappet jeg og mannen av med en av våre favorittserier; The Mentalist!

I morgen må jeg ta et raid på kjøkkenet. Elias var så grei å ryddet hele stua og gangen i dag.

Det er så deilig når dagen starter med hodepine og den slipper taket etterhvert og det du trodde ville bli veldig slitsomt, faktisk ender opp med å bli kjempefint! Jeg er så takknemlig for energien som kommer over meg av og til!

2 Comments:

  1. Uff, den hodepinen der kan være fæl, men som du sier er det ekstra godt da når den slipper taket. Synes du viser en imponerende energi i hverdagen din 🙂 Strever litt selv om dagen med å komme «ovenpå» kleshaugene, rot og hybelkaniner. Det er noe med å ligge litt i forkant som det har gått surr i den siste tida, og da blir jeg liksom halsende etter… MEN jeg var på ultralyd i går og fikk se ei fin og sprellende lita jente! Det var overveldende stort, jeg er så takknemlig og glad:-)
    Klem fra KristinB
    Ps! Vil gjerne høre mer om erfaringene med neslesuppe

    • Gratulerer med en liten jente!! Så koselig, er så masse søtt jentetøy! KLeshauger og hybelkaniner må man nesten bare å prøve å bli litt «venn» med, for de kommer man alltid til å støte på, hehe. Skal skriver mer om neslesuppen og i dag skal jeg se om jeg får dreisen på den!
      Klem!

Comments are closed