Oj, har du SÅÅÅ mange barn??

For en uke siden var jeg på IKEA sammen med en venninne. Vi hadde med den minste min også ettersom han jo er hjemme med meg. Han hadde ikke lyst til å være i Småland. Hun som jobbet der var dessuten ikke særlig imøtekommende og jeg ville heller ikke ha han der. Da hadde jeg tenkt på han hele tiden. Så det var best både for han og meg å ha han med oss i butikken.

Etter at vi hadde handlet ferdig, gikk vi til restauranten for å slappe av og spise litt mat. Eskil, min lille gutt, kom i lek med en liten jente. Han var så snill mot henne og viste henne hvordan ting fungerte der de lekte. Naturligvis kom jeg da i snakk med foreldrene som satt på bordet rett ved siden av oss.

Jenta deres var under ett år. Og jeg refererte til magen min som er stor nå og sa at det var godt å se at han var så snill med den lille jenta deres. Vi snakket om at han skal få en bror. Men jeg syntes liksom det var på sin plass å nevne at han hadde flere brødre, og at det jo var gutt nr. 4 som skulle komme snart.
«Oj – 4 barn, så kult». Sa moren til den lille jenta.

Jeg syntes liksom ikke jeg kunne unnlate å nevne de andre barna  mine, stakkars. Så jeg sa at jeg hadde jo tre jenter også.
«Oj, skal du få nr 7 !?» Hun snudde seg til mannen sin og sa «Shes having number 7»!
Han var fra Russland eller noe sånt, og han ble kjempeengasjert da han hørte at jeg hadde sååååå mange barn.
For han ønsket seg nemlig mange barn, så han sa at vi nesten måtte bli venner på fb! Det var såklart litt spøk. Men de hadde mange spørsmål om forskjellige ting. Bland annet om jeg virkelig hadde fødet dem alle sammen, at alle hadde virkelig vært i magen min. Hun syntes det var helt fantastisk.

Jeg nevnte for dem at vi kommer på tv våren 2013, siden de virket så interesserte. Men jeg nevnte ikke bloggen min, men det burde jeg kanskje ha gjort.

Jeg skjønner jo at det høres veldig mange ut når det kommer frem som det gjorde her. Men jeg tenker ikke over at det er så mange, for jeg har hatt seks barn i tre år og jeg er vant til det. Men jeg skal innrømme at jeg synes det er veldig hyggelig når noen viser entusiasme over det, for det er det ikke alle som gjør.

Venninnen min som jeg var sammen med har 5 barn, og en annen venninne jeg har har 6 barn og en tredje venninne jeg har fikk nettopp sitt sjette barn. Så jeg omgås venner som også har mange barn. Vi er vant til at barna våre er hos hverandre og det er ikke uvanlig at vi en av og til har tre ekstra barn rundt middagsbordet. Det er sååå kult når det er så mange rundt bordet.
Jeg vet om noen få som har mer enn 10 barn. DA snakker vi mange barn, da! Noen har faktisk dobbelt så mange som meg!

Sist nyttårsaften var vi 18 barn og 8 voksne. DET var kult det!

Jeg synes det er veldig morsomt med mange barn og gleder meg til enda et barn!

Vel, her to av høydepunktene fra i dag:

Stor underholdningsverdi

Eskil som sover åppå storesøster

20 Comments:

 1. Morsomt da at folk er inntreserte da du sier du har så mange barn 😉 Synes det er kult jeg, vi er en søskenflokk på 5 hvor jeg er unge nr 1. og vi fikk alltid høre hvor mange vi var. hehe.
  Gleder meg masse til og se dere på tv 😉

  • Jeg er også spent på tv-serien som kommer etterhvert:) Du som storesøster er godt rustet til mange barn du da, tenker jeg. Å være storesøster er en viktig oppgave:)

   • hehe ja kanskje det vi ser ihvertfall kanskje for oss at snart 2 er alt for lite ,sambo vill ha 4 😉 hehe.

    • Wow, det er spenstig! Det er liksom alltid kona som vil ha flere barn og ofte mannen som holder tilbake litt. Jeg blir imponert når menn vil ha mange barn, og da tror jeg også at de er ganske familieorienterte og det kommer veldig godt med! Min mann har kun en bror, og jeg har 4 søsken. For meg er mange barn ikke så mye stress, men han har måttet vokse mer inn i det. Den første babyen han holdt, var mitt tantebarn da vi var nygifte. Mens jeg hadde hatt babyer rundt meg fra jeg var liten. Men han virkelig digger det å ha så stor familie, og han er kjempestolt over den store gjengen sin:D

 2. Hei og god morgen!
  Jeg har vært iinnom her mange ganger før, men husker ikke på om jeg har kommentert, så det tenkte jeg å gjøre nå:) Det må være flott å ha så mange søsken, her har vi stoppet på tre – men man vet jo aldri nå når yngste har blitt skolejente i høst:) Tiden går altfor fort når de kommer på skolen..

  Ønsker deg og dine en flott dag!

  • Ja, det er flott å ha så mange søsken. Det er alltid noen å leke med, og få hjelp av. Jeg husker for noen år siden da jeg ikke hadde så mange, at jeg ønsket å fylle hele huset med unger. Og det er så koselig at det er barn overalt. Det er to i det rommet, et her og tre-fire der. Det er moro!
   Har hørt det er veldig koselig med en attpåklatt:D
   Ha en flott dag du og dine også!

 3. Jeg blir » fascinert » av familier som har mange barn og lever kanskje litt anderledes enn jeg selv gjør 😉 Så jeg ser på en mann 4 koner = 17 barn, det synes jeg er spennende! ser du på det?
  Kjempe søte bilder 🙂 God helg 😉

  • Jeg har ikke hørt om det programmet. Jeg ser nesten aldri på tv, dessverre. Ønsker meg egentlig en litt mer tigjengelig tv, som jeg kan ha på i bakgrunnen og er det noe interessant så kan jeg følge med på det. Håper vi får tid til å følge med når vi selv kommer på tv, hihi 😀

   God helg til deg også!

 4. Jeg syns det er kjempekult at dere har så mange barn. Og jeg er mektig imponert. Syns det er kjempegøy å følge bloggen din og høre hvordan dere har det i storfamilien.
  Jeg ønsker meg egentlig mange barn jeg og, men jeg syns spedbarn- og småbarnsperioden er temmelig tøff til tider. Kanskje fordi vi fikk våre to med bare et drøyt års mellomrom. Da blir det veldig intenst.
  Men, vi får se hva som skjer 😉
  Du er god inspirasjon i hvert fall 🙂

  • Tusen takk:) Og vet du hva? Det er mer slitsomt å ha to-tre små enn seks barn hvorav de største er såpass store at de faktisk er til hjelp. Nå trenger jeg ikke å ha med alle i butikken, men det måtte jeg jo før når jeg hadde 4 små og den eldste var for liten til å passe litt på de minste, og mannen kom sent fra jobb den tiden. Og det er veldig moro med mange barn, altså! Du overlever den småbarnsfasen, det er tøft, det syntes jeg også til tider og var nesten overveldet da jeg ventet nr 3. Men min erfaring er at man vokser med det. Man får sjelden mange barn helt samtidig:) Man kommer liksom inn i det etterhvert. For noen få år siden syntes jeg at jeg begynte å få dreisen på det, fant min måte å ha det på og gjøre ting på og like ting på:)
   Ha en fin helg!

   • Ja, det har du nok helt rett i. At det blir enklere når de eldste barna blir store nok til å hjelpe til. Foreløpig har vi to små der ingen av dem kan være alene en gang.
    Men jeg syns også jeg begynner å få litt dreisen på det nå. De første to årene var bare fullstendig kaos. Jeg har ofte tenkt at noen er naturlig gode mødre, med kontroll på alt fra dag én. Men jeg lurer på om det ikke er noe som må læres. Prøving og feiling.
    Så kanskje det ikke blir så ille å få en til likevel da… 🙂

    • Skal du ha en til????? Jeg føler det også sånn som du sier, at man prøver og feiler og får dreisen etterhvert. Du kjenner ikke det selv før du har fått barn, tenker jeg. Du blir aldri den samme. Så sånt er ikke noe å stresse med. MAn vokser med det og for hvert barn får man en tank med kjærlighet og tålmodighet nok. Så det nok til alle barn som kommer:)

     • Nei, vi vet ikke helt om vi skal ha flere. Vi har snakket litt om det, men ikke noe seriøst. Noen dager har jeg kjempelyst. Og andre dager har jeg overhodet ikke lyst.
      Vi får se…
      😉

 5. Vi har fire unger, og får også ofte høre at det er så mange. Men rundt oss er det familier med både 6 og 7 barn, så jeg synes egentlig 4 er litt lite… Dessverre er toget gått for flere unger for oss. Men får satse på at det blir mange barnebarn etterhvert!! 🙂

  Lykke til med innspurten til nr7!!

  • Takk for det, Ellen:) Du har lagt opp til en god haug med barnebarn. Min svigermor har to barn, men hun har alikevel snart 10 barnebarn. SÅ dine barn trenger ikke engang å få sååå mange barn for at det skal bli en stor gjeng med barnebarn:) Den tiden gleder jeg meg til!

 6. Det går noen program på TV for tiden om familier med mange barn. «Big families» eller noe på TV3 (er det den norske versjonen av dette dere skal være med på?), og i helga var det en dokumentar om noen som hadde 11 barn under 8 år! 2 par firlinger (!), et tvillingpar og en storesøster.
  Det som slo meg var at flere av barna i programmene klagde på fraværet av ro i huset. Men de var 10-15 stk da. Jeg ser for meg at det må være slitsomt å vokse opp med 8-12 søsken som er hjemme hver dag, minst like slitsomt som å gå i barnehage. Eller? 6 høres jo flott ut, særlig når de store kan være til hjelp.

  • jeg har ikke sett noen av de programmene, så det vet jeg ikke. Men jeg tror ikke, det for det vi er med er vi den største familien, og greia er familier som ikke er typiske A4 familier, så det flere slags familier, ikke bare store, som vår.
   OM det er slitsomt å vokse opp med 8 til 12 søsken vet jeg ikke, men jeg synes det høres veldig morsomt ut. Det er nok fordeler og bakdeler med det meste, også antall søsken. Og så tror jeg det kommer an på når man mener det er slitsomt i såfall. De fleste kommer jo i en aldre da det meste er falut eller teit eller noe sånt, fjortis-alderen. Det er fint å ha mulighet til å trekke seg litt tilbake også. Jeg vet jo ikke noe om de familiene du har sett på tv og har ikke sett det selv. Vi har det iallefall morsomt, og nesten enda morsommere når vi har andre store familier på besøk.

 7. hei.. hvem kanal og når begynner det/har begynt dato?

  • Hei! Det begynner på kanal FEM, over nyttår en gang. Sendetiden er ikke bestemt ennå. jeg skal si ifra så fort jeg vet:)

Comments are closed