Vel overstått

Jeg overlevde denne gangen også. Og har også lært en ting denne dagen:
IKKE HA PANNEKAKER I BURSDAG!

Det blir mange pannekaker å steke med en stor ungeflokk.

9-åringen ville ha pannekaker i bursdag. Det skal gutten min få, tenkte jeg. Og siden jeg hadde gjort det rimelig enkelt med kaker ogsånn, kunne jeg vel gjøre meg bryet verdt å servere pannekaker i bursdagen. Det skulle jo ikke komme såååå mange heller.

Men det tror jeg ikke jeg skal gjøre igjen. Det tok meg nesten to timer å steke, og jeg ble veldig sliten i føttene. Jeg er jo gravid og kunne med tanke på det heller gått for de tradisjonelle pølsene, eller pizza eller noe sånt.

Men det ble tatt godt imot iallefall!

Ellers ble det servert sjokoladekake, iskake (en to-liters isboks hvelvet på et fat med nonstop strødd over – veldig populært), og gele med vaniljesaus. Jeg hadde tenkt til å trykke ut figurer av gelen med pepperkakeformene, men de fant jeg ikke, så det ble bare en rektangulær ferdig-gele på et fat.

Det var knallvær, så vi var for det meste ute. Da lekte vi rødt lys, stiv heks og mimelek.
Ved gaveåpning tok alle gjestene sin gave og satt seg i en ring på gulvet, også bursdagsbarnet så klart. Bursdagsbarnet begynte med å snurre en flaske, og den som flasketuten pekte på, kunne gi sin gave. Og videre på den måten til alle hadde gitt sin gave. Den som gir gave er såklart den som får snurre flaska neste gang. Og den siste som gir gaven får også snurre og da er det den som flasketuten peker på som får begynne å stå på rødt lys.
Den gaveåpne-leken har jeg fått fra en bursdag et av barna var på for mange år siden og har gjort det selv siden. Det er genialt, for da blir det ikke kaos og det blir en fin lek ut av det:)

Festen ble over etterhvert, bursdagsbarnet var fornøyd, og det ble masse kake igjen. Den lille kattungen som vi kaller for «Gulrot» håper det er noe rester igjen, og det er bare iskaka som flyter på et fat. Duk til å tegne på er alltid moro!

Mor og far er slitne etter skoleuke nr 2, og vi så på en film med de minste barna før de gikk i seng, og så får vi se hva mor og far vil finne på nå 🙂

13 Comments:

 1. Hjelpes, pannekaker! Puh!

  Det kaller jeg sprekt gjort, men når jeg tenker etter er du vant til å steke til mange. Hva slags teknikk bruker du da for å ikke stå i evigheter?

  Gratulerer med vel overstått! Landing i sofaen er vel fortjent.

  • Ikke annen teknikk enn to stekepanner. Ja jeg er vant til å steke til mange, men nå stekte jeg til dobbelt så mange som vanlig. Brukte 3 liter melk til røra. Det blir ikke pannekaker i neste bursdag, altså:)

   • DET skjønner jeg! Trodde kanskje at du sjonglerte med fire stekepanner på samme tid, eller noe slikt.. men da gjør du som jeg gjør. Det tar tid nok det.

    • Skulle gjerne hatt 4 stekepanner, men da måtte jeg også hatt flere store stekeplater. Jeg skulle hatt større ovn. Men det er jo igrunn kun til pannekaker det ville vært optimalt, til andre ting holder det med litt større kjeler:)

 2. Sprekt gjort og det hørtes ut som en fabelaktig bursdag 🙂 Det var maange pannekaker, tror aldri jeg har sett så mange pannekaker oppå hverandre før. Jeg kan hvorfor han ville ha det i bursdagen sin, pannekaker er sååååå godt 🙂 Så bra du hadde to stekepanner, men jeg kan godt forstå at du ikke gjør det igjen. Vi har vaffalhjern, men kun enkel, og selv om jeg elsker vaffler, det tar da en evighet å steke de, særlig hvis de skal serveres varme til alle, de går jo ikke. Men det hørtes ut som om han har hatt en kjempefin bursdag 🙂

  • Jepp, han var strålende fornøyd han, og det er jo det viktigste:) Og i dag, dagen etter, er det pannekaker til frokost:)

 3. Oi oi all ære til deg som lagde så mange pannekaker 😉 Gratulerer med bursdags gutten 😉

 4. Høres ut som han fikk en fin fest iallefall! Mora mi hadde en stor «takke» (er det det det heter tro, slik stor stekeplate som man bruker til bl a lefser) som hun brukte hver gang vi hadde pannekaker til middag, da lagde hun 3 av gangen ( vi er 12 barn!) hun brukte det også til lappekaker, lefser osv! Kanskje noe å invitere i… Familien din er jo i vekst! Hjertelig tillykke videre i savngerskapet! Ps Jeg er selv nr 7 i søskenflokken! Veldig koselig å ha Mange søsken! Jeg har 4 barn nå (foreløpig?!?) 😀

  • Så moro å høre at dere ar så mange! Ja, en sånn takke hadde kanskje ikke vært så dumt altså!

 5. Investere- ikke invitere…:)

 6. Jeg fikk pannekaker da jeg og sønnen min besøkte deg og de fine barna dine. Jeg ble imponert da jeg så den stooore haugen du hadde stekt! Varme var dem også. Og gode 🙂

  Vi kommer gjerne igjen 😉 Dette hadde du dreisen på, Linda!

  • Takk, Nina:D Akkurat pannekaker har jeg laget så mye nå at jeg kan innrømme at jeg har dreisen på akkurat det. Sist vi hadde pannekaker, var det 7-åringen som lagde røra, altså Mia, og den var helt perfekt! Da ble jeg imponert:)

   Og selvfølgelig, kom gjerne igjen!

Comments are closed