Svangerskapet – jordmorkontroll

Jeg har vært på kontroll hos jordmor nå på morgenen. (36+4)
Jeg må ta en ny sukkerbelastning, og så skal jeg ta en vekstkontroll på babyen.

Det var så typisk. Om jeg bare ikke hadde spist frokost allerede, så kunne jeg gjort det i samme slengen i dag da jeg skulle på sykehuset med Julian for at han skal fjerne den ene gipsen.
Men nå må jeg bruke en ekstra dag. Og jeg må jo i tillegg ta mer blodprøver. Jeg hater blodprøver og det er den tingen som er aller mest ubehagelig ved det å være gravid. Jeg blir aldri herdet når det gjelder blodprøver.
Jeg får satse på sukkerbelastning og ny ultralyd samtidig, så jeg blir ferdig med det.

Av en eller annen grunn føler jeg meg så fersk i forhold til det å føde. Kanskje fordi mange tror at jeg gjør det så lett fordi jeg har gjort det så mange ganger før. Men det er det jo ikke. En fødsel er en fødsel. Et barn glir lettere igjennom fødselskanalen enn for en førstegangsfødende, men likevel er det ikke noe jeg ser på som «jaja, jeg bare føder litt igjen, jeg». Jeg har tro på at det skal gå fint denne gangen også, men jeg vet jo at det gjør vondt.

I dag har jeg veldig vondt i hoftene. Jeg er avhengig av å ha en tykk pute mellom knærne når jeg sover, men i natt forsvant den nok litt, og jeg vagger rundt jeg og synes det er dumt at jeg må så mange ganger ut og inn av bilen i dag. Det føles som om jeg har store blåmerker på begge hoftene.

I dag er nok ikke den dagen jeg får gjort så veldig mye.

Jeg stod opp 0600, da stod også den eldste opp, og jeg kjørte henne til seminar kl 0645, og siden jeg var oppe, lot jeg mannen få sove litt lenger. Så kjørte jeg de andre skolebarna til skolen, og dro rett på svangerskapskontroll.

Men jordmor spurte meg om jeg kunne lese en ny bok som har kommet nå, om småbarn. Siden jeg har litt rugetid igjen, kan jeg stikke innom biblioteket å låne den, så kan hun få min mening om boken.

Jeg har gruet meg til fødselen, men nå begynner jeg å bli såpass klar at jeg begynner å glede meg til å få det overstått. Men jeg elsker å kjenne liv, så det nyter jeg fortsatt!

Comments are closed.