Bursdagsfeiring med «katt» som tema

I dag var det Lilli som har fylt 6 år denne uken som har feiret bursdagen sin med sine jentevenner fra skolen.

Jeg har alltid ønsket å lage i stand minneverdige bursdager. Men i dag ble det mye rot. Lilli og gjestene merket ikke noe til det, da. Men jeg føler meg litt ute av trening, på en måte.
Jeg tror liksom alt går så greit og så oppdager jeg at jeg ikke rekker å få kaka ferdig i tide, og jeg har glemt ketchup og plutselig kommer jeg på at jeg ikke har forberedt den ene leken jeg hadde tenkt til å ha. Jeg vet at barna som regel klarer å finne på leker selv, men det er likevel greit å ha noe i bakhånd.

Jeg hadde tenkt til å lage en kattekake. Men i går var jeg så trøtt at jeg sovnet tidlig og ikke fikk laget den ene kaka slik at jeg hadde god tid til «hovedkaka» i dag.
Men så tenkte jeg at jeg gjør det enkelt. I stedenfor å skjære ut en kake i kattefasong, så bare trekker jeg en langpanne med marshmallowfondant (med en glasur under, da), og bare tegner en katt med kakeglasur åppå. Enkelt.
Men ikke så enkelt, for jeg manglet melis, og mannen ble sendt til butikken (igjen), og jeg fikk laget mmf. Gjestene kom og jeg tenkte at jeg kan jo bare gjøre ferdig den kaka mens de leker, vi skal jo ikke spise kake riktig ennå.

Men mmf bør jo være litt jobbet med og varm og god når jeg skal kjevle den ut, og den hadde jo blitt kald, så det måtte jeg jo bare droppe. Så det ble bare vanlig glasur (smørkrem), ikke noe spennende.
Hadde gele og oreokake også, og oreokake slår jo alltid godt an!

Vel, det var litt om dagens kakefrustrason.

Så var det lekene. Jeg hadde en veldig god ide til lek som katter. Jeg hadde en liten kattebamse. Og vi lekte «tampen brenner». Men i stedenfor å si «varmt eller kaldt», skulle kattene mjaue lavt eller høyere når den som lette nærmet seg den gjemte kattebamsen. Dette var veldig populært og vi holdt på til alle hadde fått gjemt katten og alle hadde fått lett etter den.

Men så hadde jeg ikke flere leker, jeg hadde glemt å gjøre forberedelsene til en lek jeg hadde tenkt på. Men da er det alltid greit å ta danseleken. Men det var noen små med også, så vi droppet at noen gikk ut hvis de ikke stod helt stille når musikken stoppet.

Når vi skal åpne pakker har vi alltid «flasketuten peker på». Bursdags barnet starter med å snurre og den som flasketuten peker på gir sin gave, så fortsetter den som ga sin gave med å surre. Til sutt har alle fått gitt sin gave. Dette gir mor en bra oversikt og alt foregår greit og kontrollert.

Heldigvis er det bare jeg som vet at ting ikke har gått helt etter min plan, men bursdagsbarnet var strålende fornøyd og det var alle de andre kattene også!

Så da skal jeg også være fornøyd.

Babyen satt i bæresjalet på magen min hele tiden, godt beskyttet.

Nå er kattene i seng, og jeg skal for en gang skyld prøve å se en film i kveld, sammen med James (jeg kaller mannen min for James (Bond) for tiden fordi jeg synes Daniel Craig er så barsk).

2 Comments:

  1. Tenker bursdagsbarnet var storfornøyd og besøket koste seg !:)
    Fin pusekatt !:)

Comments are closed