De neste 20 årene

Jeg har en 14-åring og en helt nyfødt og 5 stk imellom der. Når den nyfødte begynner på skolen er 14-åringen 20 år. 20 ÅR!!!!!

Hun har jo akkurat begynt på skolen!

Jeg skal ha skolebarn i minst 16 år til! Om noen år kan jeg alt om egypt, steiner og mineraler, ligninger, solsystemet og masse mer – på rams! Jeg kan nok da bare gå rett inn i et hvilket som helst fag å undervise.

I løpet av de neste 20 årene, skal jeg gjennom 7 tenåringer! 4 gutter og 3 jenter. Det har bare såvidt begynt. Jeg aner ikke hva som venter meg.

Det sies at det beste du kan gi dine barn, er røtter og vinger. Røtter for at de kan stå fast på jorden, stå trygt på sin plass, selv om det stormer. Vinger for å kunne lette, og sveve i vinden.

Men jeg vet at jeg kommer til å være den dummeste på hele planeten, og gammeldags og urimelig og jeg kommer til å være en som ikke skjønner noen ting!

Men mine kjære ungdommer og kommende ungdommer, det er jobben min!

Jeg kommer til å gi råd du synes er helt på trynet og som du ikke skjønner vitsen med.
Jeg kommer til å være tilgjengelig for å hente deg hvor som helst og når som helst. Og ja, jeg kan plukke opp et par av vennene dine også.
Jeg kommer til å vente oppe på deg, for jeg kommer uansett ikke til å klare å sove før jeg vet du er trygt hjemme. (det er vel nå våkennettene begynner) .

Jeg kommer til å ønske å bli kjent med vennene dine, ta de gjerne med hjem. Jeg vil vite hvem de er.

Jeg kommer til å være skeptisk når du kommer med en kjæreste, for det er veldig viktig for meg at han/hun vet å verdsette deg. Jeg kommer til å spørre litt og følge med på om du er lykkelig og om han/hun behandler deg som en prinsesse/prins. Jeg kommer nok sikkert til å gi deg noen dumme råd her også, men husk at det godt ment, jeg vil bare det som er til det beste for deg.

Husk det, at jeg vil alltid det som er best for deg! Husk at jeg har vært ungdom jeg også, og nei, det er faktisk ikke såååå lenge siden. Jeg vet hva kjærlighetssorg er, jeg kan hjelpe deg gjennom det. Jeg vet at det kan føles som om du aldri kan bli glad i noen andre. Men det kan du, stol på meg! Jeg vet det! Det er mye jeg vet, og det er nettopp derfor jeg kan uttale meg og gi deg alle rådene som du synes høres dumme ut.

Men jeg er jo optimistisk, så mest av alt tror jeg at de neste 20 årene vil bli fantastiske.
Jeg tror at jeg vil se ungdommene få gode karakterer, dere vil hjelpe hverandre og dere vil hjelpe til masse hjemme i huset.

Dere får lov til hva som helst, bare dere er enige med meg først:) 

Jeg er glad jeg selv er ferdig med ungdomstiden, men jeg gleder meg til å følge deres. Jeg vil følge med deres oppturer og nedturer og le og gråte med dere. Og jeg er helt sikker på at jeg vil føle at tiden da dere var små bare var blåbær i forhold til ungdomstiden. Men jeg tror dere er mer fornuftig enn jeg selv var, og jeg har tross alt greid meg ganske så bra:)

Og heldigvis har dere en fin pappa som er flink til å samtale med ungdom!

Jeg er stolt av dere og glad i dere. Måtte vi ha det like fint sammen de neste 20 årene som de første 14!

 

Mamma

5 Comments:

  1. Herlig innlegg !:)
    Skulle så gjerne ønske eg fikk min mann med på å få så mangen barn 🙂 Alltid vert en drøm å ha stor familie 🙂 Noen tips?;) Hehe..
    Syns dere virker som en helt fantastisk familie, å du spesielt, som en fantastisk mamma !!

  2. Rørende vakkert skrevet… Har du hørt Oscar Danielsons «Besvärjelse»? Hvis ikke må du søke den opp på you tube straks, den handler jo om akkurat det du skriver om, og den er til å grine av så vemodig er det å tenke på hvor fort tiden går med de små.

    Mine to eldste er jo 18 og 12, og det har gått veldig greit hittil…men de er jo gutter, vi tenker stadig på hvordan det vil bli med jenter på feks 12, 14 og 16 😀 Håper de vil fortsette å være like knytta til hverandre som de er nå<3

Comments are closed