Min husmormorgen

Slik var denne morgenen:

Opp kl 0600 og gjøre alle nødvendigheter for å få skolebarna avgårde. Lille baby sov hele tiden. Da skolebarna var avgårde kl 0800, sov fortsatt store lille gutten (3-åringen) i senga si og lille baby sov i vugga i stua.

Jeg satte igang å lage serinakaker. Deigen har stått i kjøleskapet i to dager uten at jeg har hatt tid til å gjøre mer med den. Men i dag er det julemarked på skolen til barna og jeg skal ha med julebakst. Så da var det bare å sette igang.

Jeg satte igang og da våknet lille baby og da ble det sånn her:
Rulle ut kakene i full fart, ta en pause og amme og kose litt, rulle ut resten, ta opp baby som ikke var fornøyd igjen, han hadde bæsja seg ut og måtte bades, så  jeg badet han og stelte han, ammet litt, la han ned, trykket kakene ned med gaffel og penslet, heiv over mandler og pærlesukker, kastet brettet inn i ovnen, koste og ammet lille baby, tok kakene ut, over på rist, rulle ut flere kaker i fullfart, for baby var ikke fornøyd med å ligge i vugga, ta en pause og kose, få opp en rap, rulle videre, helle egge over kakene, hive på mandler og pærlesukker, brettet i ovenen, kose baby, storebror kommer tuslende inn i stua, kose med han (mmmm), ta ut kaker, rulle siste omgang med kaker i rekordfart, baby er sosial og vil holdes, han skriker, jeg drysser over mandler og pærlesukker så fort som jeg aldri har gjort det før, storebror ser på og sier «bæsjekaker» og ler, brettet inn i ovnen, holde og kose med baby, brettet ut av ovnen, alle kakene er ferdig, legge baby ned og baby sovner!

Legg merke til at han har julepledd rundt seg:) Vuggen er et bruktfunn.

Så putter storebror og jeg kakene oppi syltetøyglass. De glassene jeg sparte på til min fine adventskalender som ikke ble noe av bl.annet fordi noen skolebarn plutselig skulle ha med seks glass til skolen. Vel, siden baby nå har sovnet hadde jeg ro nok til å gjøre de litt fine også.

Da var det bare igjen å lage grønn salat til julemarkedet, men det blir når jeg har vært i butikken på vei hjem når jeg har hentet skolebarn.

Vi hadde tenkt oss på Åpen barnehage i dag, men nå er jo klokken blitt 11, og Eskil har jo bare såvidt våknet og om to timer skal vi hente skolebarn. Kvelden er okkupert med julemarked, så jeg er nødt til å bruke de neste to timene på å få unna så mye husarbeid jeg kan. Nå som baby sover er det bare å kjøre igang! (det var ryddig og nyvaskede gulv her i går, men hvem skulle trodd det??)
Jeg setter på julemusikk og durer rundt i huset. Eskil kan jeg sette i badekaret så har han det kult i en time!

8 Comments:

 1. Haha! Jeg ler masse og kjenner meg veeeeldig igjen i innleggene dine. Venter nr 7 jeg og;-)

  • Lykke til masse med nr 7! Hvor gamle er de seks andre barna dine? Gutter/jenter? Jeg synes det er intressant å høre hvordan andre store familier har fordelingen og hvordan de gjør ting:) Ha en strålende jul!

 2. Ingen tvil, du er superkvinnen!!

 3. Hehe! Eldste er en jente på 9, så en jente på 7 1/2, en jente på 6, så en jente på nesten 5, så kommer gutten i flokken på 3 og så minstejenta på nesten 2. Og nå venter vi spent på lillebror i magen som kommer i mars.

  Ønsker dere også en vidunderlig jul!

  • Ojojo, du er jammem en tøffing! Du har de tett 😀 Du får lage deg en blogg så får jeg fulgt med og lært masse fra deg! Lykke til masse masse med den lille gutten, blir nok stas for storebror at det kommer en gutt til:)de blir jo ikke såå langt fra i alder og vil sikkert ha masse glede an hverandre i fremtiden!

 4. 😉 er nok ikke helt «blogg-typen» , men synes det er gøy å følge med her. Er ganske mange likheter, og det er jo ikke så ofte jeg ser. 🙂
  Kan jo skrive en kommentar en gang i blant.

  Ønsker dere en flott adventshelg!

  • Ja, følg gjerne med og legg igjen kommentarer, jeg vil gjerne høre mer fra deg! Du har sikkert mange erfaringer som både jeg og andre kan lære noe av 🙂 Ha en flott adventshelg dere også! Her blir det pepperkakebaking og så skal jeg lage lussekatter til luciadagen på skolen neste uke:)

   Klem!

Comments are closed