Nyttårsaften med 20 barn og 9 voksne

På nyttårsaften var vi samlet hos oss noen av vennene våre, 20 barn og 9 voksne. Hvordan i alle dager går det for seg, tenker du kanskje?

Vi legger opp til å ikke stresse denne dagen, så selv om de forskjellige familiene tar med noe mat hver, så spiser vi bare når all mat og menneskene er i hus. Vi spiser i flere puljer. Vi starter med de minste, som er 10 stk De får servert kalkun med tilbehør og medisterpølser og medisterkaker for de som foretrekker det. Når de er ferdige, setter vi på en film for dem nede i kjellerstua, og så er det servering for ungdomene, som var 10 stk.

Når ungdommene var forsynte, var det endelig oss voksne sin tur til å nyte det deilige måltidet!

Da vi var ferdige med å spise, var det ikke mye igjen av filmen til de minste. Og da de begynte å surre litt rundt, hadde vi en lek for dem. «Pakkeleken», men vi fant ut at de aller minste er litt for små, det blir litt mye «URETTFERDIG» ut av det.

Leken er sånn at alle setter seg i en ring. I midten legger jeg en haug med pakker, og alle tar en hver. En av barna begynner  å slå to terninger. De får to kast. For hver seks-er der får, kan de ta en gave fra de som er igjen i midten. Så går turen til neste mann. Når det er tomt for gaver i midten, kan de ta fra hverandre. (De får ikke ta fra noen som bare har èn pakke). Det går på tid, og når timeren ringer (etter 20 min), får de beholde de pakkene de har foran seg.
Jeg tror vi dropper denne leken neste år, iallefall for de minste.

Mens barna fortsatte å se film, eller å leke, spilte vi voksne «Fantasi» og hadde det moro.

Ved midnatt gikk de fleste ut for å se på rakettene og skyte opp raketter. Jeg ble inne med baby i bæresjalet, og en annen mor satt inne med hunden sin for å roe den.
Jeg synes det er litt deilig med en rolig stund mens alle er ute.

Noen av de minste fikk så legge seg, men de som holdt ut fikk være lenge oppe. Noen sovnet i en stol eller på en sofa.

Så var det tid for kaker og snacks, masse kaker og snaks og en laaaang runde med «Tabu», som er et spill der vi skal forklare  hva noe er uten å bruke enkelte ord. Det er utrolig morsom!

Når det er sent nok, drar alle hjem, og alle stuper i seng.

4 av barna sov over hos oss, og da vi våknet, ble alle satt i sving med å tilbakestille huset til  mer normal standar. De var riktig flinke til å stille opp og de fikk t.o.m ut juletreet!

Så nå er vi klare for et nytt år,og tenker at neste nyttårsaften skal vi ikke være fullt så sent oppe som denne gangen.

Godt nytt år!

Ps. Feiringen foregikk selvfølgelig uten en dråpe alkohol:)

2 Comments:

  1. Hørtes ut som en bra feiring. Jeg bare tenker litt på det du sier om alkohol. Det er litt vanskelig for meg med sånn svart-hvitt tenking på det. Jeg har fint vært i selskap hvor det er voksne og barn, med moderat alkohol, jeg har ingen negative opplevelser med dette med mine foreldre da jeg var barn. Men, det som er trist, er at noen mennesker ikke kan oppføre seg når de inntar alkohol, og da blir det et problem. Jeg var sammen med barn nyttårsaften og drakk alkohol, men om jeg hadde vært gravid eller ammet hadde jeg avstått totalt selv. Men poenget mitt er at at det ikke behøver å være så svart hvitt. Man kan være en god, tilstedeværende forelder selv om man drikker litt vin. Som på nyttårsaften, da var jeg ekstra-forelder for en litt ekstremt-utagerende unge som jeg passet på å være ekstra tilstede for. Klem.

    • Hei Julie! Det er sikkert de som fint klarer å moderere seg med alkohol. VI er jo avholds uansett og ville ikke drukket alkohol om det ikke var barn med på feiringen heller. Jeg ville bare presisere at feiringen var uten alkohol i tilfelle noen ville stille spørsmålstegn rundt det:)

Comments are closed