Slik går det her nå (med baby)

Babyen er blitt 8 mnd. Jeg er en zombie og mannen min er en zombie. Det er sommerferie. Men det er ikke derfor vi er zombier. Det er fordi babyen har bitt meg i brystvortene og gjort at jeg har blitt sår.

Jeg får ikke ammet som vanlig. Må ta to-tre dagers pause. Da blir ikke babyen så glad, for han vil jo ha pupp. Jeg håndpumper meg for å holde produksjonen i gang. Jeg har nemlig ikke tenkt å gi opp ammingen ennå. Har tenkt å holde på en stund til med det.

Jeg har en fantastisk fotkrem som jeg bruker til mine sprukne heler. Kremen reparerer huden. Og da kom jeg på at jeg skulle prøve den på brystvortene også. Det gjorde jeg, med flott resultat. Jeg smører minst to ganger om dagen. Så ammer jeg en sjelden gang. Først måtte jeg droppe å amme i nesten tre dager. Så prøvde jeg å amme, og det gikk fint. Men en baby suger jo veldig hardt og kan lett dra opp sår igjen. Men det har blitt bedre, mye bedre. Og jeg kan amme oftere. Jeg er snart helt bra igjen.

Det fine med en kremen er at det er bare rene produkter og ingen giftstoffer, sånn med tanke på at babyen får i seg litt av den. Det er ikke noe farlig med den.

Så mannen og jeg har tatt annenhver natt med babyen. Han får såklart vanlig mat også da, siden han ikke fullammer lenger Men han vil gjerne ha pupp om natten fortsatt. Derfor våkner han. Men han sover lenger og lenger av gangen nå som har spiser et mat-måltid sent på kvelden. En natt sov han faktisk hele natten!

Kremen heter «Sole solution». Alle som vet hva Nuskin er kjenner sikkert til den kremen. Om du er interessert kan jeg klare å hjelpe deg med å skaffe den. Jeg jobber ikke med dette, har aldri gjort det, men jeg er distributør og har brukt produktene i over 5 år. Det er et «MÅ HA» produkt for meg. Føttene mine har giftet seg med den kremen. Men den fungerer altså bra på såre brystvorter også:)

Jo, og så har jeg litt vondt i den ene skulderen siden jeg blir endel bæring på babyen, og han er jo så tung nå! Han har ikke hatt for vane å sove så lenge av gangen. Jeg er vant med fra de andre 6 barna at de sover veldig mye som babyer. Da har jeg fått gjort så mye. Men Mika sover aldri lenge av gangen. Derfor har det blitt relativt lite blogging herfra, for jeg har måttet prioritere hus og familie når han sover, eller rett og slett å hvile selv. Men nå som han spiser mer mat har han noen ganger sovet i hele 3 timer!! Det er jo lenge til å være han. Men med de andre kunne jeg regne med at de sov i MINST 3 timer av gangen. Av og til sov de så lenge at jeg måtte sjekke om de pustet og ble så sprengt at jeg måtte pumpe meg, for de våknet ikke alltid selv om jeg prøvde å amme. Så nå vet jeg vel hvordan det er å ha en baby som er «vanlig». Mika har sånn sett vært mer krevende enn de andre, fordi han er så mye våken. Men ellers er han jo super glad og fornøyd, bare ikke de siste to-tre uken da han ikke har hatt full tilgang på pupp. Det har blitt endel skriking på han, stakkars.

Gi et lite pip om du trenger en god krem til såre brystvorter. Det kan svi litt med en gang, så jeg pleier å vente litt med å smøre på. Nå som jeg er nesten helt bra, smører jeg med en gang selv om det ikke var så vondt å amme. Den reparerer likevel og forebygger skade av den nylig reparerte huden som er sart fortsatt.

9 Comments:

 1. Den hørtes fantastisk kjekk ut den kremen der 🙂 Jeg trenger også en som er god på det også kunne egentlig føttene mine trengt en runde : )

  Herlige Mika. Han er jo helskjønn 🙂

  • Ja Mika blir spist opp nesten hver dag 😀
   Men du er vel kjent med nuskin du?
   Jeg kan jo lage et innlegg om hvordan jeg behandler føttene mine. Det kan jeg gjøre en dag:) Det er super topp for en mamma! (og hvem som helst egentlig, da). Men jeg koser meg fælt og belønner meg selv med en god og lang fotbehandling i nye og ne og etter behov:)

  • Ja Mika blir spist opp nesten hver dag 😀
   Men du er vel kjent med nuskin du?
   Jeg kan jo lage et innlegg om hvordan jeg behandler føttene mine. Det kan jeg gjøre en dag:) Det er super topp for en mamma! (og hvem som helst egentlig, da). Men jeg koser meg fælt og belønner meg selv med en god og lang fotbehandling i nye og ne og etter behov:)

 2. Når jeg hadde såre brystvorter og sopp / trøske fikk vi nesespray som satte igang melkeproduksjonen.. altså hormonet, dette var supert og jeg kunne amme selvom jeg hadde vært kjempe sår. Jeg fikk beskjed fra KK å ikke bruke krem fordi dette ga kjempe godt grosted for bakterier, lufttørking er derimot helt perfekt 😉 evt fukt med morsmelk og så gå med dem bar 😉 hehe..

  Sprayen er resept på, men den er absolutt verdt en tur til legen..

  • Takk for supert tips med den nesesprayen! Jeg skal passe på i forhold til bakterier, det har jeg ikke tenkt på. takk for tisp:D

 3. Grace S. Torsøe Johansen

  Jeg synes brystvortekremen fra LanaCare som fås kjøpt på apotek, er super. «Ullfett» kalte de den på sykehuset, og jeg fikk den der da jeg var sår. Den er helt ufarlig å bruke, så man kan ha ullfettet på brystvorten mens man ammer. Ellers har ammehjelpen i nettbutikken sin en liten hvit dings man kan ha over brystvorten inni BH-en som gjør at brystvorten får luft og ikke berøres av tekstiler. Et annet alternativ er ammeskjell, et skjell som legges over brystvorten inni BH-en, og som forhindrer sårhet.

  Håper minsten din ikke biter deg mer, og at han snart får full tilgang til puppen igjen!

 4. Uff, såre brystvorter er så utrolig vondt – og vanskelig ifht amming – du har all min medfølelse der altså! Heldigvis at han er såpass stor nå at han kan spise annen mat i tillegg!

  Jeg hadde ikke opplevd ordentlig såre brystvorter før med nr fire, men da ble altså de to første ukene av barseltida veldig prega av det. Takk og pris for at det gikk over såpass fort. Jeg prøvde ingen kremer eller noe sånt, men forsto raskt at brystvortene mine trengte luft for ikke å bli såre. Jeg kunne ikke bruke BH, for da ble de klemt sammen og fikk ikke nok luft. Heller ikke stramme trøyer og absolutt ikke ammeinnlegg, måtte bare la melkestasjonene henge fritt under en vid genser. Og sånn har det fortsatt, heller ikke denne gangen kunne jeg bruke bh uten å bli sår. Men så fant jeg en ammebh i ull, og den gir faktisk luft nok! Så det kan jeg ihvertfall anbefale (av merket boob hos ammebutikken).

  Håper du blir helt bra snart Linda, og takk for tips om den kremen (både for føtter og annet :)). Lille Mika er nydelig, herlig bilde av baby og kattunge – de to søteste tingene som finnes:-D Forresten, du er vel ikke på instagram??

  • Nei, jeg er ikke på instagream, en kanskje jeg burde det? Jeg får sjekke det ut..

   Ja luft til brystvortene er viktig. Jeg har fått mange gode tips, så tusen takk. Jeg har jo lyst til å amme i en god stund ennå, så jeg må bare bli helt bra:)

 5. Høres slitsomt ut. Stakkars deg (og baby)!

  Amme har jeg ikke gjort på 14 år, så jeg er vel ikke så god på det der. Men aloe vera er jo en fin ting. Lykke til! Håper det ordner seg snart!

Comments are closed