Miecraftbursdag ble braksuksess!

På lørdag var det invitert til Minecrafbursdag her i huset. Gutten på 10 år gledet seg veldig!

Gjestene ble tatt imot av selveste Herobrine:

Til kaken fikk jeg tak i ferdig farget blå fondant! Hurra! Utrolig greit og enkelt. Det blå var til vann. Vi lagde en Mineckraft kake, altså Minecraft-landskap.

Jeg lagde den av to sjokoladelangpannekaker som var skjært opp i firkanter (dirtblokker). Disse ble dekorert med gress (grønn smørkrem, og jeg brukte en tip fra cakas til å lage gress).

Da alle gjestene var kommet, fikk alle en hakke. Alle som vet litt om Minecraft vet at en hakke er helt uunnværlig.

Jeg sa at alle kunne gå ut å «Mine». Det betyr at de skulle ut å lete etter diamanter. Det er det de gjør i Minecraft. Men der kan de også finne jern, gull og kull også. Men jeg hadde bare diamanter. De hadde jeg kjøpt på Nille. Rundt 100 diamanter var gjemt rundt omkring i hagen.
Guttene var helt gira!

Da de hadde funnet nok diamanter, kunne de gå inn til Minecraft-kiosken og kjøpe seg hamburger og brus. Det kostet noen diamanter.

Dette tok mye tid og det var så gøy. Alle var opptatte med dette hele den første timen av bursdagen.
Og kiosk-dama hadde det nesten enda morsommere. For det er jo nesten ikke noe som er morsommere enn å leke kiosk med mange kunder og ekte mat!
Mia storkoste seg!

Etter at det var tomt for mat i kiosken, var kiosken stengt en liten stund mens det var gaveoppakkingslek: Den som flasketuten peker på skal gi bursdagsbarnet en gave.

Så var det en ny runde med «Mining». Kiosken åpnet med salg av is, kake og gelè. De som ikke hadde så mange diamanter igjen, måtte ut å finne flere diamanter til å handle i kiosken med.

Etterhvert som det ble fullt med diamanter i «kassa», gikk jeg ut å gjemte dem igjen, sånn at det hele tiden var diamanter å finne.

Dette tok hele resten av tiden av bursdagen. Gjestene ble ikke lei av dette.
Jeg hadde ikke planlagt noen andre leker, for jeg vet av erfaring at gutter på 10 år er veldig flinke til å finne på ting selv. Men dette synes de var så gøy at de holdt på med det hele tiden.

Bursdagsbarnet var godt fornøyd med både gavene og med hele bursdagen.
Alle gutter på denne alderen vet hva Minecraft er, så dette slo virkelig an!

Noen kommentarer fra gjester:

«Dette er den morsomste bursdagen jeg noen gang har vært i».
«Jeg har aldri vært på en så morsom bursdag før, det var så kult»

Alle fikk så klart med seg en stor diamant hver, til stor glede!

Det er jo en fantastisk følelse når man klarer å lage en vellykket bursdag, en «mine»verdig bursdag. Så jeg var like fornøyd som bursdagsbarnet og kioskdama:)

6 Comments:

  1. For en fantastisk genial ide. Og det jeg syns var det mest geniale med hele ideen var at det ikke kostet deg (tror jeg da) noe mer enn hva det koster med en tradisjonell bursdag med kaker og brus hjemme.
    Vurderer å kopiere den 🙂

    • Nei, dette var ikke en dyr bursdag i det hele tatt. kaker og mat har en jo uansett, så det eneste som kostet ekstra var de diamantene. De kostet 39 kr for en boks, og jeg kjøpte tre bokser. Men de kan jeg jo bruke til å dekorere prinsessebursdag eller noe annet senere:) Tror dette ble morsommere enn om han hadde hatt bowlingbursdag faktisk:) Ikke kostet det meg mye tid med forberedelser heller. Kaka var jo kjempeenkel, men alikevel en suksess.D

  2. Så bra Linda 🙂

Comments are closed