Må bli flinkere til «å ta»

Jeg er blitt inspirert til å bli flinkere til «å ta». På Ekteskapskvelden vi var på for litt siden fikk jeg det klart for meg hvorfor jeg har vært så sliten i det siste. Eller en av grunnene da.
Jeg gir og gir hele tiden og krever ikke noe tilbake. Jeg er ikke så verst egentlig til å ta litt også, men ikke nok.
Jeg vil gjerne hjelpe alle og strekker meg kanskje litt for langt noen ganger. Det er veldig typisk kvinner. Og så blir vi slitne.

Så nå da medlemskapet mitt på Spenst treningssenter er blitt åpnet igjen, er det min måte å «ta» på. På fredag satte jeg en pizzadeig og sammenkalte alle til å gjøre oppgavene sine. Da det ikke var så stor respons, tok jeg bagen min og tok en tur på Spenst heller.
Jeg sa til mannen at jeg gadd ikke å slite meg ut på å få folk til å rydde og ende opp med å være frustrert og irritert.
Så dro jeg. Jeg følte litt dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde med noen barn som kunne ha det gøy i aktivitetsparken. Men ærlig talt, jeg har jo lov til å tenke på meg selv også, så jeg tok 30 min på tredemølla og litt styrke på overkroppen.

Så dro jeg hjem, og der hadde folk nå ryddet endel og jeg bakte ut pizzaene (tre stk), og puttet på innholdet som var blitt gjort klart.

Det var sååå deilig å ha tatt den tiden til meg selv!
Jeg har lenge hatt lyst og behov for å trene. Før var jeg flinkere til det, men de siste 3-4 årene har det blitt veldig lite. Og jeg har liksom ikke funnet tid til det.

Men det er såklart ikke tid til det, jeg må TA tid til det.
Og barna vil jo gjerne være med, så jeg tenker at det kan fungere som en gulrot for dem. At de skal få bli med hvis de har gjort ferdig leksene sine.

Her må jeg passe på så jeg holder tiden, sånn at jeg ikke venter på å dra fordi de ikke er ferdig. For da kan det gå utover tiden jeg får trent igjen, og det blir jo feil.

2 Comments:

  1. Jeg tar det jeg trenger, ja. Det er livsnødvendig.

    Kjempebra at du bare dro, tenker at det kan være en vekker for familien – at du også har behov og at dere spiller inn på hverandre.

    Ønsker deg en fin ta-uke!

    • Takk for det:D Det er jo sånn at når jeg tar mer, så blir alle andre nesten tvunget til å gi mer også. Ikke det at de liksom ikke vil, men så lenge jeg er der er det litt lettere å sluntre litt unna kanskje. Når jeg drar så må de trår til å hjelpe hverandre, og det er fint for dem å se hvor glad jeg blir når jeg kommer hjem og ser at de har ryddet og vært flinke:) Da vinner alle. Så skal de få bli med meg hver gang de har gjort leksene sine tilstrekkelig.

      Fin ta-uke til deg også!

Comments are closed