Hun ønsket seg et julekort…

Jeg hadde helt klart for meg hva alle barna skulle få i julegave. Men jeg visste ikke helt hva Mia ønsket seg sånn skikkelig, så jeg ba henne skrive en ønkseliste.

Der stod det:
Monster High
Radiostyrt helikopter
Tyggegummi apparat
Penger
Julekort

«Julekort» ? spurte vi, hva mener du med det?
«Jo, jeg ønsker med et julekort som noen har laget til meg».

Vi tenkte at det må vi jo i klare. Så da vi på kvelden på lille julaften, stappet sokkene deres med godteri, lagde vi et personlig julekort til hvert av barna som vi puttet nedi på toppen.
De har fått julestrømpe hvert år, men ikke med et personlig julekort oppi. Det var pappaen i huset som skrev på kortene. Han skrev personlig til hvert av barna, hva han liker spesielt med dem og og setter pris på ved dem og at han er glad i dem.

Vi fant frem et bilde av hver av barna med et godt minne. Her er Mia på telttur, har på seg mine støvler og spiser nugatti fra boksen. Vi lo godt da hun kom ut av teltet slik som dette. Et av mange morsomme minner som Mia har gitt oss.

Alle syntes det var kjempekoselig å få et slikt kort, og alle kom og takket for kortet.

Dette viser også hvor utrolig lite som skal til for å glede et barn (eller hvem som helst egentlig). Silje har stilt opp sitt kort inne på sitt rom. Det er ikke så ofte man husker på å si alle de fine tingene, men når det er skrevet ned, så kan man lese det om og om igjen.
Barna gir meg tegninger hele tiden. Det er noe de gjør for å glede meg, og de skriver søte ting til meg.
For litt siden tegnet jeg en tegning til Julian av en kul type. Og han ble så glad. Den henger på kjøleskapet.
Han var overrasket over hvor flink jeg var, og jeg synes den ble ganske kul selv.

Mia og Lilli lager stadig tegninger og brev til meg, og for litt siden fikk jeg denne:

Noe så fint! Det skal så lite til å glede andre, nesten så lite at man ikke skulle tro det gjorde så stor forskjell. Og så enkelt at det blir for dumt å ikke gjøre den lille innsatsen det er. Det skaper mye større glede i forhold til den innsatsen du legger ned i det.

Dette kan være noe jeg tar med meg videre inn i det nye året som kommer, at jeg blir flinkere til å skrive og tegne til barna. Det er jo så enkelt, og de blir så jo så glade!

Ps. Mia fikk mer til jul enn det julekortet altså:D

4 Comments:

 1. Mammatiltogutter

  ååå det var jo et supert ønske og en super ide 😉

 2. Så koselig!! Synes det var en turolig fin ting å ønske seg og å gi!! 🙂
  Godt nytt år!

 3. ♥ Lizbeth Osnes - Endelig mammablogger!

  Ååååhhh, så herlig ønske da <3

  ♥ Lizbethosnes.com

 4. Ingunn Merete Børresen

  Så utrolig koselig, og definitivt noe som er verdt mer enn gaver man kjøper i butikkene 🙂 Husker jeg alltid lagde kort til foreldrene, besteforeldrer og onklene og tantene mine, noe jeg fortsatt gjør 🙂 Det blir så mye mer personlig 🙂

Comments are closed