Livet med barn er uforutsigbart

På fredag skulle jeg bare ned i fellesgarderoben å hente klær til Mika, og så kom Lilli og spurt om jeg ikke kunne lage en havfruedrakt til henne.
Så da så vi igjennom en eske med stoff som vi hadde fått av bestemor, og der fant vi noe stoff som egnet seg kjempebra!

Symaskinen er også i fellesgarderoben og står alltid klar, og brått satt jeg og sydde en havfruedrakt.
Og her er resultatet:

Lilli ble kjempefornøyd. Stoffet glinser og finnene kan hun svømme med. Jeg har sydd finnene fast i et par sokker, så de er altså bare sokker med mye stoff rundt.
Finnene sitter ikke fast i «skjørtet».
Toppen er litt av restene som jeg bare hare har sydd sammen så den sitter tett inntil henne og en snor til å knyte rundt halsen.

Det var et spennende lite prosjekt som heller ikke tok så lang tid. Mia kom også å ville ha en havfruedrakt, og jammen fant vi ikke enda mer stoff som passer perfekt. Den drakten er jeg ikke helt ferdig med ennå, jeg mangler finnene bare.

Jeg synes den ble kjempefin, men viktigst av alt er at Lilli føler seg som en kjempefin havfrue 😀

Et av mine mål, eller noe jeg streber etter er å lage uforglemmelige bursdagsselskaper og kule kostymer. Jeg er ikke en stor syerske som moren min, men jeg har nå faktisk laget kostymer som har vært flittig brukt av barna, og det gleder meg veldig!

Da jeg var liten og vi skulle på karneval, sa moren min: Hva vil dere være på karneval da?
Og så lagde hun det vi ville være.
Jeg er ikke helt der, jeg er ikke så dreven i å sy, så noen ganger må barna finne noe de har i den store utkledningskassa si når de skal på karneval.

Men Elias tok saken i egne hender sist da han skulle kle seg ut som zoombie på skolefesten. Han klipte opp en gammel bukse og skjorte og smurte «blod og skitt» på den. Glad var han da han vant en pris for kostymen sin:)
Fortsatt fin søndag!

4 Comments:

  1. Så kul!!! Jeg begynte selv å sy i november og tror nok jeg må prøve meg på kostymer snart jeg og. Har sydd luer til «Geitekillingen som kan telle til ti» da 😛

    • Det er morsomt å sy altså! jeg syr som regel ikke etter mønster, men sånn utifra hode mitt:) Ikke alltid like vellykket, men av og til klaffer det godt, slik som denne gangen 🙂

  2. Så flink du er:) jeg har kjøpt meg symaskin (..lenge siden….), og mitt store mål er å lære meg å sy. Maskina står for øyeblikket nedstøvet på vaskerommet men det er når jeg leser innlegg som dette at jeg tenker å ta den frem for å gjøre alvor av det. Hadde vært supert å kunne lage kostymer, for ikke å snakke om alt det andre man kunne lage seg om man var litt kreativ. Dette var inspirerende:) …er ofte innom for å lese innlegg hos deg og syns det er kjempegøy å høre litt om deres hverdag. Vi er en familie med til sammen seks barn, innimellom syns jeg vi har nok og innimellom ønsker jeg meg fler- Veldig gøy å lese bloggen din- etterpå ønsker jeg meg ofte fler, men jeg tror mannen i huset syns vi har nok, hehe

    • Så hyggelig å høre at du bli inspirert til å ta frem symaskinen! Det er jo bare å begynne et sted 😀 Med så mange barn tilsammen så kjenner du deg sikkert godt igjen her på bloggen ja:) Koselig å høre at du er ofte innom bloggen! Jeg ønsker meg også ofte flere barn, men noen ganger føler jeg liksom at vi kanskje har nok å henge fingrene i, og neste dag ønsker jeg mer fler igjen. haha! Ha en fin dag!

Comments are closed