Åååååå så forferdelig mye leker!!

Jeg fikk litt nok. Nok av leker. Leker som dekket hele gulvet og som gjorde at det tok lang tid og rydde opp. Deriblant leker som igrunnen ikke ble lekt noe særlig med.
Hvor skal man begynne å rydde i et slikt rom. Det kan være et stort spørsmål for en voksen, så tenk bare for et stort spørsmål det er for små barn!

Så jeg gjorde noe jeg har tenkt på lenge, mange ganger opp igjennom årene faktisk. Jeg fjernet leker. Ikke bare en eller to poser slik jeg pleier, men jeg fjernet nesten alt!

Jeg fjernet all Littlest Petshop (figurer og 4 hus)
Jeg fjernet en stor sekk med bamser (40-50 bamser kanskje)
Jeg fjernet dukkehuset
Jeg fjernet all togbane
Jeg fjernet mye Barbie
Jeg fjernet babydukker pluss tilbehør.
Opp på loftet med det!

Grunnen til at de har så gruelig mye Littlest Petshop-greier er at storesøster elsket det for noen år siden, og de hadde også noen som bare var sine, siden de ikke fikk låne storesøster sine. De fikk det til jul av omtrent alle som ga dem gaver. Og da storesøster vokste fra dette, hadde de brått sinnsykt mye, siden de fikk alt hennes!

Klart det stakk litt i hjertet å rydde bort alt dette. Eskil liker egentlig togbane, men vi har en liten tass i huset her som bare tar det fra hverandre. Så vi får vente litt med togbane.
Alt det andre var lett å fjerne.
Jeg gjorde dette mens jentene var på skolen, og jeg var naturligvis litt spent på reaksjonene.

Jeg hadde beholdt en liten kurv med strikkede katter, lego friends, duplo, og noen andre ting.

Reaksjonen:
«Å, så ryddig det er her mamma»!
-Ser dere noe som mangler da, jenter?
– Eeeee nei?

De merket altså ikke at jeg hadde tatt bort så mye. Jeg hadde jo beholdt noen få av de bamsene som jeg vet de elsker. Og de fikk jo så mye mer plass å leke på!
Og det går så mye fortere å rydde opp!

Dette er 5-6 uker siden nå, og de har ikke savnet noe av det jeg ryddet bort. Alt står rett oppe på loftet, så det er jo ikke borte.
Men jeg følte meg litt slem da jeg ryddet bort, men nå tenker jeg at jeg skulle ha gjort det for mye lenger siden!For en lettelse det var å fjerne så mye leker på en gang!

14 Comments:

 1. Luuurt! Jeg har heller ikke alle lekene framme på en gang. Det blir for mye kaos av det. Og det frister ikke barna å leke med når det er kaos! Får jo nesten litt dårlig samvittighet over å ha så masse leker til dem at vi ikke har plass til å ha alt ute samtidig, men det er nå sånn da.

  Jentene her er inne i en intens utkledningsperiode, så det går nesten bare i kostymer + tilbehør om dagen. Derfor var det gøy å lese om havfruekostymene du sydde 🙂 Du er så kreativ og flink, det inspirerer!!

  God helg til deg, Linda! 🙂

  • Takk for kompliment om havfruedrakta, den er flittig i bruk om dagen. Grunnen til at vi har mye leker er at vi har hatt barn i 15 år, og da blir det liksom mer og mer. Men akkurat utkledingskassa som er stapp full av alt mulig rart tar jeg ikke bort. De elsker å kle seg ut. Og så bruker de jo pc endel også. Det hadde jo ikke jeg som liten. Så den tiden de er hjemme etter skolen har de jo ikke tid til å leke med alle leken uansett. De skal både gjøre lekser og spise, så det er ikke sååå mye tid igjen.

   God helg til deg også! 😀

 2. Her har jeg stort sett alltid alt på loftet. Akkurat nå er det dukkene som er framme. Og lego nede på rommet 😉 Så bytter vi med jevne mellomrom. Det er sååå mye mer spennende med lekene sånn. Og mye raskere å rydde, selvfølgelig 😉

 3. Vi er dårlige på å rydde bort leker. Men vi har ei STOR loftstue og vi rydder ALT som blir rotet ut i løpet av dagen på plassen sin på kvelden slik at jeg føler faktisk ikke at det er leker overalt. Yme har sine i stua, men også de blir satt sirlig på rad på kvelden så det blir ikke mye rot av det. Men der vi bodde før, med mindre plass og ikke så mange hyller var vi flinkere på å skifte ut lekene.

  • Så bra gjort å få ryddet opp ALT. Det er en god rutine altså! Bra jobba!

 4. Vi strever litt med de lekene om dagen. Her er de to minste nå fire, og fem og et halvt og dermed masse biler, togbaner, traktorer, supermenner osv over alt. Takk og lov at det er to gutter og ikke en av hver, da hadde det raskt blitt enda mer. Men saken er at vi er i påvente av å bygge ut 2.etg og gutta skal få hvert sitt soverom. Inntil nå har soverommet vært så lite at alle lekene har bodd på stua, under trappa, og det blir fort mye rot! Jeg gleder meg villt til å få egne rom til dem, jeg formelig fantaserer om hyller på veggene og store lekekister på gulvet hvor vi kan fylle alt oppi. Det blir deilig:) Ellers er jeg flink til å kaste det som blir ødelagt. Erfaringsmessig blir det aldri reparert:)

  • Det blir nok deilig å fordele leken på to rom sikkert ja:) Jeg også bare kaster det som blir ødelagt. Har samme erfaring som deg; det blir ikke reparert. Kanskje bare med unntakt av hull i en favorittbamse, det klarer til og meg jeg å reparere:)

 5. Mammatiltogutter

  ÅÅå leker !!! uff er alt for mye av det her ! Før jul hadde jeg en skikkerlig opprydding i lekene til storebror, noe ble kastet og noe ble gjemt vekk !Nede så har vi et eget lekerom som all lego er på, vanlige leker på soverommet og vi har en kasse med duplo på stuen for guttene liker og leke med det .
  Prøver og ikke se på leker som rot, hehe.en dag blir det borte og da blir det trist !
  Noen av lekene har storebror bestemt at fattige barn skal få, det er satt vekk til noen skal ned til barnehjemmet igjen ! 🙂

  • 😀 Leker må til liksom, noe må man jo ha. Og det er jo ikke rot på samme måte som gammel oppvask som blir stående i stua. Man er nødt til å tåle litt rot, men når barnerommet stadig er dekket av alt mulig og det er et ork å rydde der både for liten og stor, da kan man pakke vekk noe av det:) Man må liksom få vasket gulvet og sånn innimellom. Så snill storebror er da, som vil gi noe til fattige barn. Så søtt!

 6. Jeg gjorde det på fredag, sååå deilig 🙂

 7. Kjempelurt å ta en opprydning i lekene:-) Vi har en del av stua som jenta vår (hun blir snart 3) bruker som et lite lekeområde. Utover dagen er naturlig nok lekene litt sånn overalt, men tar alltid en opprydning på kvelden så vi slipper å vasse i leker. Gutten vår har mesteparten av sine leker (han blir snart 7) på rommet sitt. Han liker best lego, og det har han myyye av, så rommet hans er legosone ;-). I tlllegg er de begge glad i å tegne/male, holde på med leire etc, har en Ikeakasse på kjøkkenet med sånt.
  Prøver å holde litt orden i lekene, og rydder vekk/gir bort etterhvert som de vokser fra ulike ting. Har mange ganger tenkt på kveldene når ungene er si seng at «hva om jeg ikke hadde hatt noen leker å rydde opp?». Leker skaper endel rot, men et hærlig rot egentlig, den dagen ungene er så store at lekene er borte så kommer jeg til å savne det veldig!

  • JA, sant det altså. Det at man har leker rundt omkring betyr at man er så heldig å ha barn. Jeg tror også det er noe jeg kommer til å savne. Så gjelder det bare å klare å holde en viss orden sånn at man ikke blir helt gal 🙂

 8. Har så ALT for mye!! Så her skal det gjøres det samme ja! Må bare få gjort det en dag hun er på pre-school for det blir bare baluba når jeg har prøvd å rydde vekk mens hun har vært hjemme! 🙂

  • Ja, sjansen er større for at hun ikke merker det om hun ikke er der 😀 Lykke til!

Comments are closed