Dagene mine har blitt 3 timer lenger!

Ja, det er faktisk sant, dagene min har blitt 3 timer lengre! Jeg har fått 3 timer mer til rådighet hver ukedag! Det er så deilig.
Det har seg slik at barna våre går på en privatskole i nabobyen, og vi bor litt sånn til at det vil ta lang tid for dem å komme seg til og fra med buss. Derfor har vi både bringet og hentet dem hver dag med bil.
Men etter noen år med dette, begynte jeg å bli mektig lei. Jeg mistet så mye tid, og det er jo så frustrerende for meg, for jeg har små mye å gjøre. Ofte måtte jeg vekke babyen som sov også for å dra å hente. For selv om Dan jobber mye hjemmefra og babyen strengt talt bare kunne ligget og sovet, så har denne babyen vært slik at han våkner 5 min etter at jeg har dratt, hver gang. Og det passer litt dumt for Dan å bære på en skrikende baby når han fører forretningstamsaler på telefon.

Da jeg var syk her for litt siden, og min mor kom hit for å hjelpe til fortalte hun masse fra da hun var liten og at de måtte gå 2 km i snø til livet før de kom til en offentilg veg som var måket og da var det 2 km til til bussholdeplassen der de ventet på bussen.

Jeg bestemte meg for at barna mine ikke ville ha vondt av å kunne komme seg til og fra skolen selv. Jeg tenker at det er noe av prisen å betale for å kunne gå på en så fin skole som de gjør. Så jeg bestemte meg for å skaffe dem busskort og prøve at de tar buss en måned.

Da går bussen kl 0700, og de er hjemme kl 1600. Så de får en litt lang dag. …Enn de er vant til. De fleste små barn har jo så lange dager borte hjemmefra hver dag, så jeg tror at mine skolebarn fint kan ta buss. Det blir også en måte å ta ansvar selv på.

Nå har vi gjort dette i to uker og barna elsker det. De minste synes det er kjempegøy å ta bussen, og de store har ikke noe imot det. Vi må stå opp en time tidligere enn før, men vi har merket at vi er ikke særlig mindre trøtte av å stå opp 07 enn 06. Og en annen fin ting er at de vet at bussen ikke venter, så de kan ikke surre og sløse bort tiden.
Dermed blir morgenene mye mer effektive og uten mas. Det er klare rimelig kjapt, gjør klar mat og klær dagen før.

Så når jeg først er oppe, starter da dagen min en time tidligere. Og jeg slipper å bruke en time på henting, pluss at de kommer hjem en time senere enn om jeg hadde hentet. Dette merker jeg SÅ godt, og det er så utrolig deilig! Tenk…3 timer mer hver dag!

For hva gjør de når de har mer tid hjemme? Spiller? Roter? Ett eller annet sånt. Og de er på leksehjelp hver dag og det liker gutta godt, for der konsentrerer de seg bra og jentene gjør nesten alle leksene der på skolen.

Dan får også mye mer tid til å jobbe på morgenen. Han har nesten to timer mer å jobbe på før han tar 09-toget til Oslo. Fantastisk!

Øynene til dama jeg kjøpte busskort fra ble sperret opp da jeg sa jeg skulle ha 5 busskort.
-FEM busskort?
-Jepp, jeg har 5 skolebarn, så derfor 5 busskort.
-Og så har du de to der også, sa hun og nikket mot Eskil og Mika.
-Ja de er også mine.

Hun ville gi dem en ballong.
-Ja takk, sa jeg, de like ballonger.
-Ja vi skal jo fjerne dem straks nå alikevel, så de kan like gjerne få de med seg, sa hun og ga oss 6 oppblåste ballonger.

Gutta ble glade for det, det ar bare litt upraktisk å ha med seg så mange ballonger rundt på senteret, de tar jo litt mye plass selv om de ikke er særlig tunge. Men hva gjør vel det når jeg har fått 3 timer ekstra hver dag? 🙂

Og hva gjør så jeg med disse 3 timene? Jo, huset er som regel i orden når skolebarna kommer hjem, jeg lager middag og har det klart. Så da slipper jeg å lage middag samtidig med at noen trenger leksehjelp, jeg har mer tid til å gå turer med de små, og Mika kan bare sove uten å ta hensyn til når jeg måtte ha hentet barna.

Nå er livet herlig altså! I dag håper jeg at jeg får lagt opp de nye gardinene jeg har kjøpt til stua:)

Ha en kjempefin dag!

4 Comments:

  1. Det hørtes ut som dere har funnet en god løsning der 🙂

    • Ja, dette var kjempelurt! Jeg har grublet på om vi skulle flytte dem til den lokale skolen her så jeg slapp all kjøringa, men vi har ikke villet ha dem på den skolen, ikke barna heller. Men nå er vi happy alle mann:D Vinn vinn for alle faktisk!

  2. Morsomt å lese! Man får det til hvis man vil^^ folk er så flinke til å finne problemer med alt, enn å fokuserte på løsningene:)

    • Hehe, ja dette var en ypperlig løsning. Jeg har fått gjort så mye i dag, og de andre dagene! Fantastisk altså!

Comments are closed