Han er overalt!

Han er overalt!

Han er 1. 5 år nå straks og han er overalt. Mika. Han klatrer opp overalt, han åpner dører og går inn i rom han ikke skal gå inn i. Og han løper. Fort.
Noen som kjenner seg igjen?

Men så er det jo blitt sånt vær nå at jeg gjerne vil ha luft inn i huset. Jeg vil ha verandadøra åpen, men det går ikke, for da går han ut, og det passer ikke alltid.

Og ytterdøra blir av og til ikke lukket igjen, og dessuten klarer han å åpne den. Hvordan i alle dager skal jeg klare å holde øye med den lille krabaten i sommer?

I sta lå jeg i senga og slappet av. Og jeg snakket med Dan som stod i døråpningen. Jeg hørte storebror Eskil på 4 år ute i hagen. Da fikk jeg helt panikk og utbørt «Hvor er Mika»? For jeg var redd han hadde gått ut med Eskil uten at jeg hadde fått det med meg.
Men Mika lå jo inntil meg og ammet faktisk. Da er man passe hysterisk.

Jeg tenkte at jeg skal skaffe mange trappegrinder som jeg kan feste i de fleste døråpninger. Som i verandadøra, så jeg kan ha den åpen uten at han stikker av, og fra vegg til vegg i gangen så han ikke går ut om noen glemmer å lukke eller låse døra, innenfor dodøra, så han ikke går inne der og gjør noe han ikke skal, men sånn at døra likevel kan stå åpen slik at kattene kommer seg inn på kattedoen. Det var faktisk en venn av meg som tipset meg om å ha grind på innsiden av dodøra. Utrolig smart!

Og i tillegg så tenkte jeg å lage et midlertidig gjerde fra husveggen og til garasjen og også sperre av et sted han kan stikke av på den andre siden av huset, da har han det meste av hagen å boltre seg i, da trenger jeg ikke å få helt panikk om han er over to meter fra meg i radius.

Han elsker å være ute, og det er tid for å skaffe han noen fine joggesko. Da blir det litt lettere for ham å bevege seg ute. Det skal bli deilig for han å bytte ut vinterskoa.
På lekmer fant jeg disse søte skoene. Storebror Eskil ville garantert digga dem!

De har mye forskjellig til barn på lekmer.no, det er ikke bare leker der. For min del har vi nok av leker, men ikke nok grinder. DET må jeg ha mer av, og nye sko for sesongen. Jeg elsker å arve, men akkurat sko er det ofte greit å kjøpe nytt, spesielt joggesko. Når mine barn er ferdig med å bruke dem er det sjelden mye igjen av skoen til at noen kan arve. Men det er ofte tilbud på nettbutikker, og sånt liker jeg godt! Perfekt for mine små aktive gutter.

Haha, litt ironisk kanskje å skaffe gutten joggesko samtidig som at jeg ikke vil at han skal rømme.

4 Comments:

  1. Hvor lenge har du tenkt å amme ?

    • Tja, vet ikke helt, men så lenge både jeg og Mika trives med det vil jeg gjerne amme til han er 2 år. De andre har sluttet ved ca ett år, men ett av barna ammet til hun var to. Mest for kos og trøst mot slutten.

  2. Mamma ammer, barna dier;-)

    • Haha, sant det 😀 Jeg pleier å vi «vi» ammer, for vi er liksom to. Men du har jo helt rett 😀

Comments are closed