Jeg – en morgenkåpedesigner?

De som har designet min morgenkåpe har ikke peiling på hvordan en morgenkåpe bør være.
Jeg lurer på om de som har designet denne morgenkåpa aldri har brukt morgenkåpe selv, eller i det hele tatt hatt noe annet å gjøre om morgenen enn å slepe seg fra senga til badet i sakte fart.

Vel, det skjer nemlig ikke her i huset. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg fortsatt bruker denne morgenkåpa!

Den har noen feil og mangler for å si det mildt!

For det første, så har den beltehemper. Og hva er problemet med beltehemper? Jo, de hekter seg fast i alle dørhåndtakene bortover gangen. Det er jo så utrolig frustrerende å bli hengende igjen sånn i dører man passerer, særlig når man kanskje har litt dårlig tid, og det kan jo fort skje om morgenen, eller hva?

For det andre, så er armene for vide nederst. Jeg må brette de opp, ellers havner morgenkåpa nedi syltetøyet eller whatever.

Og for det tredje, beltet forsvinner lett fordi når barn trenger et tau, så vet de at det har mamma i morgenkåpa si. Så borte blir det. Av og til finner jeg det heldigvis.

Og for det fjerde så burde det være en knapp helt øverst som man kan kneppe igjen så man slipper å vise frem alt. Praktisk uten knapp når man ammer, men man burde ha muligheten til å kneppe igjen der altså!

Ellers er jeg fornøyd med at stoffet er mykt og godt og varmt sånn på morrakvisten.

Men hvis jeg skal designe en morgenkåpe, så skal hen ha følgende:

Null beltehemper!
Jeg vil lage en rand til beltet og også ha strikk på begge sidene, og beltet skal være sydd fast, men med mulighet for å stramme så klart.  Da forsvinner ikke beltet og man henger seg ikke opp i dørhåndtak. Og når belte stikker ut FORAN, så havner det heller ikke ned i do.

Armene skal ikke være så vide og nederst skal de holdes inntil håndleddet ved hjelp av påsydd strikk.

Og øverst skal jeg ha en til to knapper, og de må være litt store og kule. Store fordi da er de lettere å betjene med en hånd og kule fordi det er bare fint hvis en morgenkåpe er kul.

Lommer er også kjekt å ha i en morgenkåpe. Det har min og det er jeg fornøyd med.

Lengden er jeg også fornøyd med. Den skal ikke være for lang, for da kan jeg snuble i trappa. Det har jeg nemlig prøvd da jeg hadde en lengre morgenkåpe før.

Sånn, takk for at jeg fikk ut min frustrasjon angående morgenkåpa mi.  Nå skal jeg få av med morgenkåpa, og få på meg normale klær som ikke henger seg fast noe sted:)

6 Comments:

  1. Jeg er litt sånn periodebloggleser(tenker at det er ihvertfall bedre enn periodedranker…hoho), og har derfor ikke sett dette innlegget før nå. Jeg lo så jeg omtrent falt ut av stolen. Ikke av ondskap,men av gjenkjennelse. Gjett hvem som stod med morgenkåpearmen godt planta oppi både eggeguffe og smør i dag. Og så sølte jeg noe på hendene, og da vil man jo vaske seg. Og hva skjer da?? Jo da renner det søren meg vann nedover armen, og inn OVERALT!!!
    Din morgenkåpe ser forøvrig mistenkelig ut som min……hmmmpf. Nå koser den seg i vaskemaskinen for tusende gang. Håper nesten den gjør som sokker….bare forsvinner…..

    • Ja, uff, de armene altså! Jeg skal serriøst ta å sy på strikker på armene på min morgenkåpe! Godt noen kjenner seg igjen, så er man ikke alene, haha!

      • Mener bestemor hadde en sånn i gamledager,men det var vel en eller annen smarting som mente det er kulere med blafrende Jedi-ridder armer. Hyl ut om du gjør det a…..så sender min til deg….haha.

  2. Når du har designet og sydd sånn morgenkåpe som du beskriver, så bestiller her to;)

Comments are closed