Brødre

Jeg spurte Elias her om dagen om han kunne beskrive en av søsknene sine. Han hadde i engelsklekse å beskrive en person. Jeg ba han beskrive alle sine søsken og han brukte ord som: Funny, cool, annoying, cute, irritating sometimes.

Jeg syntes det var så søtt hvor ærlig han var og til slutt ba jeg han beskrive storebroren sin, Julian, hvorpå han lyste opp:

Funny, good to play whith, very funny, kind, smart, he is my best friend, and the best thing is, he is my brother. We will be friends forever!

Det var jo bare så søtt! Jeg ønsket at det ble filmet og at alle kunne se det.

Det er 3 år mellom de to. De er nå 13 og 10 år gamle og de er virkelig bestevenner. Det er litt over 3 år mellom Eskil og Mika også, og her er en liten bildeserie av de to småtassene, som jeg håper vil være like gode venner som de to storebrødrene er.

Det viktigste man kan gi barna sine, er tid sammen.

Eskil skal ikke gå i barnehage det siste året før han starter på skolen heller, han og lillebror skal få dyrke vennskapet seg i mellom på heltid helt til Eskil starter på skolen. Det er en tid som er veldig verdifull, all den tiden de kan knytte bånd når de andre søsknene er på skolen. De sover sammen, leker sammen, er på turer sammen. Eskil har så stor omsorg for Mika og synes at han er kjempesøt! Han elsker å få Mika til å le.
Det tar tid for søsken å vokse sammen og utvikle et vennskap som skal vare hele livet. Man kan ikke bare oppleve kvalitetstid sammen, for det finnes ikke kvalitetstid uten kvantitetstid. Derfor er tid sammen for søsken noe av det beste du kan gi dine barn.

5 Comments:

 1. Trompetmor http://trompeteneogmammatanker.blogspot.no/

  sååå søte de er:) Jeg måtte smile da jeg ser hvordan dere har organisert sengene deres på soverommet, sprinkelseng på en side og rammemadrass inntil i tillegg. Det er slik vi driver her for å få komfortabel plass til alle mann:) Veldig kjekt. De minste holder nå på å få egne rom her og det skal bli litt godt for å være ærlig! Vennskap og søsken er viktig!!!

 2. Så nydelige de er! Her har vi tre tette brødre, snart fire tette søsken, og det er så utrolig fint å se hvordan de allerede er så tett bundet sammen, selv ettåringen. Vi har heller ikke ungene i barnehage, og jeg er så enig med deg i at det viktigste man kan gi søsken er tid sammen. Det skal ikke mer enn en halvtime uten en av dem, før den som mangler etterlyses. Det er rørende og vakkert <3

 3. Mammatiltogutter

  Så søte de er, herlig !! Mine gutter er så nære hverandre , helt utrolig og se at det var kjærlighet fraførstestund og hvor mye den har vokst !!

 4. Nydelig 🙂

 5. Ida McFadzean

  Enig at det er en utrolig ressurs å ha søsken og å gi barna mulighet til å knytte sterke bånd! Skjønner ikke helt det at noen i barnehager synesdet kan være et problem.. At søsknene søker til hverandre. Det er jo veldig trygt og godt. Det at mine eldste 2 gutter skulle begynne i barnehage, en på liten og en på stor avdeling og derfor ikke kunne være sammen hele dagen, har vært sterkt bidragende til at jeg se valgt å jobbe deltid og hjemme i 4 år( fødselspermisjonen). Man angrer ikke på de barna man har fått og heller ikke på tiden man bruker med dem. Nå som vi har fått nr 5(han er fosterbarn), er det min mann som er hjemme på heltid og jeg jobber fullt for første gang etterat jeg fikk mer enn ett barn… Og det blir veldig spennende. Kjenner på disse 2 ukene at jeg gleder meg til å bli dreven og få hjemmekontotet oppe og gå, slik at jeg kan ta papirarbeidet på kvelden når de sover… Søsken er topp!

Comments are closed