Det føles som om vi har flyttet

Nå har alle barna startet på nye skoler. Eldstemann har startet på videregående, og de andre har byttet fra den private skolen de gikk på og over til den lokale offentlige skolen.
Og jeg er såååå glad! Alle har hatt en utrolig start og trives kjempegodt. Det er en god start å bygge videre på.

Jeg er så glad for at vi endelig tok steget og byttet skole på barna. Jeg har skrevet om det tidligere, hvor slitsomt det var med så mye ekstra kjøring. 

Den nye hverdagen som vi har smakt på i bare to dager…..DEN kan jeg like!

I går gikk jeg og småguttene til skolen for å leke og for å gå hjem sammen med Lilli, som sluttet 1215! (Hadde hun sluttet så tidlig på den andre skolen, måtte jeg ha ventet fra da av og helt til de eldste sluttet, eller jeg kunne kjørt frem og tilbake alt etter når de sluttet, PHU-.Aldri mer).
Det viste seg at Mia og Elias også sluttet like tidlig. Jeg hadde ikke fått deres timeplan ennå, derfor visste jeg ikke. Men da gikk vi sammen hjem alle sammen. Møtte også Pappaen som kom hjem med toget på samme tid.

Nei, altså: barna har blomstret skikkelig opp. De har fått flere venner og i går hadde Mia en venn på besøk i flere timer. Til og med Eskil, fikk to venner på besøk. De hadde lekt litt med han i friminuttet da vi var på skolen, og han ene var lillebroren til Mia sin venninne.
De to guttene gikk i 2. klasse og var her i et par timer og lekte med Eskil. Det var stas for han. De hoppet på trampoline, lekte med sverd og lekte minecraft og hadde det kult. De beundret det flotte huset som Eskil og jeg hadde bygget tidligere på dagen.
Til og meg Julian var imponert over det huset. Innvendig har det faktisk peis og trapp mellom etasjene. Man kan si det er litt Minecraft-innspirert.

Ja, og Julian var borte hos en kompis på ettermiddagen. Han har hooket opp med den gutten han hang med da han gikk på den skolen før (han byttet i 3. trinn).

Vel, som dere skjønner så er det ikke hverdagskost for oss at barna henger så mye med venner etter skolen. Det har vært noe såklart, men det har krevd mer planlegging og organisering med henting ogsånt siden elevene gjerne bor litt spredt når de går på en privatskole. Man mister litt kontakt med lokalmiljøet når barna ikke går på den lokale skolen.

Det føles nesten som om vi har flyttet, enda vi har bodd her i 7 år.

Og jeg ser hvor mye mer barna kan boltre seg på den lokale skolen, og har flere å spille på. Jeg ser virkelig at det er en stor verdi i seg selv.

Og ikke bare det. Men Mika som er 1, 5 år ca, han sover jo på dagen. I går sovnet han kl 1330. Og da kunne han bare ligge å sove. Om jeg skulle dratt å hentet barn (som før), måtte jeg ha vekket ham og han hadde ikke vært like blid og uthvilt fordi han ikke fikk sovet så lenge han trengte.

Og en annen ting; barna kommer ikke hjem til samme tid, noe som gjør at jeg har litt mer ro og bedre tid til å ta dem imot.

Og de kommer tidligere hjem, har færre lekser (Torderød er kjent for å ha svært mye lekser) og de har bedre tid til å gjøre dem på. Altså mer fritid!

Og enda en ting. Jeg hadde tid til å gjøre rent huset i går, mye mer enn hva jeg pleide å rekke før jeg måtte hente barn og samtidig tappe meg for energi fordi jeg hentet 5 sultne slitne og ofte kranlgevorne barn (lavt blodsukker) som jeg måtte kjøre igjennom rushen med.

Nå er det snart foreldremøter og jeg gleder meg til å møte andre foreldre. Vi tenke å bli med i FAU denne gangen. Det var et smart tips vi fikk, og at det kan være smart, fordi barna til foreldre som er i FAU, blir gjerne ikke mobbet. Og siden vi er nye på skolen, er det også fint å bli litt mer kjent. Dessuten, vi må jo være med i FAU før eller siden uansett.

Silje som startet på videregående nå er superhappy, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Nå driver vi og funderer på hvilke fritidsaktiviteter barna skal meldes inn i.

Ha en flott dag videre! Jeg skal kose meg med å trekke bøker, og så skal jeg og småguttene gå en tur til Bygdetunet, som er rett ved her vi bor. Mia sin klasse skal gå tur dit i dag, så da tenkte vi å treffe dem der.

4 Comments:

  1. Så godt å høre at det går så bra. Hva går Silje? Høres ut som dere har hatt et par supre dager i allefall <3

  2. Så kjekt at dere trives med valget! Så skjønne bilder av guttene

  3. Mammatiltogutter

    Så bra da ,ingen ting er bedre enn at nye ting går bra 🙂
    Silje begynt på videregående ? Hva skal hun gå?

Comments are closed