Sånn ideelt sett…

Sånn ideelt sett skulle jeg hatt dusja hver morgen FØR jeg vekker barna. Og sånn ideelt sett skulle alle stått opp blide og glade med en gang de blir vekket. Og sånn ideelt sett skulle klær alltid vært lagt frem kvelden før.
Sånn ideelt sett skulle vi aldri ha glemt å ta ut brød av fryseren eller vært tomme for melk og favorittpålegget.
Sånn ideelt sett skulle minstemann ikke våknet før alle var gått ut døra om morgenen.
Og sånn ideelt sett skulle alle sekker vært pakket og gjort klar dagen før, pennalet skulle sånn ideelt sett ikke ligget igjen i sofaen etter at noen har gått til skolen.

Sånn ideelt sett skulle vi aldri gått tom for dopapir.
Sånn ideelt sett skulle hårbørsten alltid ligget der hvor den skal ligge og hårstrikkskuffen skulle ideelt sett alltid inneholdt hårstrikker.

Sånn ideelt sett skulle bilen alltid starte uten vansker. Sånn ideelt sett skulle alle sammen tatt med seg tingene sine inn fra bilen.

Sånn ideelt sett skulle vi alltid hatt middager planlagt for minst en uke.
Sånn ideelt sett skulle middagen alltid vært ryddet vekk umiddelbart etter middagen, også tallerkner og alt som ble brukt til å lage middagen.
Sånn ideelt sett skulle oppvaksmaskinen vært tom og klar til å ta imot middagstallerkner, glass og bestikk etter middagen, sånn at det ikke behøvde å stå hauger med oppvask på benken.

Sånn ideelt sett skulle alle lagt seg når vi sa det, og sånn ideelt sett skulle de blitt i sengene sine og ikke stått opp for å gå på do, drikke, finne en banse etc.

Sånn ideelt sett skulle man aldri glemme å sette telefonen til lading og man skulle sånn ideelt sett tatt den med overalt og sånn ideelt sett ikke mistet den i en vanndam.

Sånn ideelt sett skulle man ha husket på å å ta en  hvitvask før søndagen sånn at alle gutta har fine hvite skjorter klare til kirken.

Sånn ideelt sett skulle man tatt en joggetur hver dag hele året, og man skulle ideelt sett ikke hatt noe overvekt.

Sånn ideelt sett skulle man fått sove hele natten gjennom sånn at man er uthvilt til neste dag.

Sånn ideelt sett skulle livet vært perfekt, men du verden så kjedelig det hadde vært da, hvis alt var ideelt hele tiden. Da hadde vi ikke hatt noen ting å le av da jo. De latterkrampene vi har her i huset om morgenen når vi er trøtte, de er helt priceless! Og alle de morsomme trøtte trynene og morgenhårsveiser! – Fantastisk.

Men det er ikke fullt så morsomt når bilen ikke fungerer som den skal, selv om jeg har hatt vannvittige latterkramper over diverse bilutfordringer også!

Nei, sånn ideelt sett bør ikke alt være ideelt hele tiden.

6 Comments:

 1. Eg digga virkelig innlegga dine 😀 Er langt ifra flink nok til å kommentere desverre… Men du skriver utrulig bra 🙂
  Lurte litt på om du ville skrive litt om jula deres? Korleis dere feirer, mat, pakker til alle osv osv? Håper du ikkje på noen måte tar det frekt, men veldig interresangt å vite med tanke på alle ungane, en i jobb og sånt 🙂
  Syns jo dere er helt rå, så vil liksom vite alt:) Nesten alt 😉 Hehe

  • Hei hei!
   Tusen takk for hyggelig kommentar. Såklart kan jeg skrive litt om julen vår:) Jeg er bare glad for tips jeg kan skrive om, er ikke alltid jeg vet helt hva dere som leser lurer på, så det er bare fint med tips om hva dere lurer på:)

   Da får du bare følge med:)

 2. Det er kjempekoselig når du legger ut bilder.
  Jeg bare elsker bilder av rotete, hverdagslige hjem hvor man kan se at det bor MENNESKER.

  Juleinnlegg, hverdagsinnlegg.. er veldig kjekt.
  Men du må gjerne skrive litt meningsfylte innlegg også, om livet, de store spørsmålene, menigheten deres, tankene dine…
  Om du vil dele litt av det, da:) Kan bare forestille meg at det er mange, samt meg selv, som synes det er godt og fint med bloggere som faktisk skriver om hverdagslige OG viktige ting. Ikke sminke, mote og bling-blong interiør. For hva blir vel ikke kjedeligere enn det i lengden:))

  • Hei, jeg kan gjerne dele litt av det du etterspør her altså. Det er gjerne tiden det står på:) Men jeg skal notere meg dette 😀 Tusen takk for innspill!

 3. Kunne ønske jeg hadde litt mer av din holdning til livet! 🙂
  Jeg skulle ønske jeg kunne drite litt mer i det ideelle og le av kaoset. Det er det jeg vil – og jeg har nok blitt bedre på det for hvert barn 😉
  Jeg er såå takknemlig for dine ærlige og humoristiske innlegg om hverdagen med barn. Orden er jo bra, men det er noe med å være menneske og ikke stille altfor høye krav til seg selv. Da er det jo bedre å kunne le litt når kaoset oppstår!
  Følger noen andre bloggere med mange barn, og de har sånn orden at jeg blir helt motløs 😀 Vår familie er nok litt mer småkaotisk, selv om vi liker å ha ukeplaner, middagsplaner o.l.

  God klem fra Maria

  • Tusen takk Maria! Humor i forhold til kaos er igrunn en overlevelsesteknikk 🙂 Klarer ikke å holde det plettfritt jeg i allefall, men vi er glade og det er det viktigste 🙂 Vi savner dere i «Store familier i Norge» på Facebook, meld deg inn der!

   klem

Comments are closed