Hvis vi med mange barn skulle slå tilbake…

Vi har hørt alle kommentarer ang. prevensjon. Tro meg. Alle! Vi har også hørt alle spørsmålene og alle de morsomme (men dog seriøse i undertonen) spøkene.
Derfor høres det litt teit ut når du smører på et fleipete smil og sier «Dere skal ikke skaffe dere en tv da?» hahahahah!

Jeg pleier ikke å ta meg nær av ting som blir sagt, og vi mangebarnsforeldre pleier å ikke så svare tilbake på tilsvarende måte, men tenk om vi gjorde det da! Da ville det blitt omtrent som dette:

En fremmed møter deg på gata og teller dine to barn og ser etter om det er flere barn rundt dere: «Er dette alle barna dere har eller? Hvorfor har du ikke flere? Er du kanskje infertil? Eller bruker dere prevensjon kanskje? Du vet vel at enkelte prevensjonsmidler er farlige, og kan forårsake kreft, høyt blodtrykk, høyt kolesterol osv? Kanskje dere burde vurdere å kvitte dere med tv-en? Eller har dere kanskje ikke råd til å få flere barn?»

Det hadde vært ikke så hyggelig eller? Man kan ikke si sånt, kan man vel? Litt upassende?

Jeg skjønner godt at man blir paff eller fascinert eller sjokkert når man møter noen med litt flere barn enn det som er vanlig altså, men ikke vær ufin bare. Det kan være greit å tenke seg litt om før man braser ut med en eller annen morsomhet som egentlig er litt ufin.

One Comment:

  1. Det er så mye som blir sagt uten at man egentlig tenker over hva man sier i dagens samfunn, en ting er dere som får høre de samme utsagnene som alle andre med mer enn 2,5 barn, men det stanser jo ikke der, er man tykk bør man få høre det, er man for tynn bør man få høre det osv osv.

    Jeg skulle ønske vi kunne slutte å bry oss med alt, og heller BRY oss om hverandre jeg!

Comments are closed