Å spise middag sammen

Min datter har fortalt meg at hos mange hun kjenner, så spiser ikke familien middag sammen. De bare tar seg mat selv når de er sultene og har sjelden felles måltider.

Vår datter synes det er veldig rart å ikke skulle spise middag sammen som familie.
Det er jo ikke alltid at det lar seg gjøre sånn praktisk når ikke alle kommer hjem samtidig og noen har en forpliktelse som trening eller noe sånt. Det skjer her også.
Men som regel samles familien til felles måltider hver dag og jeg synes det er kjempeviktig. Vi har frokost, middag og kveldsmat sammen hver dag der som regel alle er samlet sammen rundt bordet. Ved frokost har ofte eldstedatter i huset allerede dratt til skolen før vi andre når frokost-tid. Men vi som er hjemme er sammen.

Forskning viser at familier som spiser sammen er mer lykkelige sammen enn de som ikke gjør det.

Vi synes det er viktig å samles på denne måten. Da kan vi se hverandre, og vi prater sammen om dagen og vi tøyser og tuller (litt mye tøys og tull noen ganger). Vi år en oppsummering av hvordan alle har det og hva slags planer de forskjellige har.

Vi venter med å begynne å spise til alle sammen er på plass. Jeg synes det er en fin ting og noe som vitner om at vi bryr oss om at alle skal være tilstede. Et lite tegn på at vi bryr oss om hverandre, at vi ønsker å ha alle der så vi kan spise sammen.

Fint å få litt hjelp med middagen!

Mmmmm

Spiser dere middag sammen?

8 Gode grunner til å spise middag sammen som familie:

1. Det kan redusere stress

2. Barn lærer å like grønnsaker

3. Perfekt for å introdusere nye matvarer

4. Du kontrollerer porsjonene

5. Sunne måltider gir glade barn

6. Minsker faren for rus

7. Bedre mat gir bedre karakterer

8. Det er billigere
– 

Jeg vet ikke riktig hvor jeg har det fra, men jeg har hørt at det å spise sammen gjør at man blir «limt» sammen.
Vi spiser sammen fordi det styrker samholdet oss imellom og fordi vi må ha mat 🙂

2 Comments:

 1. Hei, er innom bloggen din en gang i mellom, finner alltid noe interessant. Det var morsomt å se middagsbordet med alle de forskjellige stiler og fabrikanter du hadde på serveringsserviset ditt. Det ga meg mange koselige minner om tider som har vært. Har hatt noe av det samme selv.

  En ting jeg tenkte på når jeg leser ned igjennom den lista du har skrevet om kategorier så var det en ting jeg lette etter men ikke fant – det var sparetips. Du må vel ha mange som du kunne dele med leserne som er interessert. Synes det var så smart det tipset mannen din delte nylig. Kjøpe tomatsuppepose uten makaroner og heller ta i makaroner fra pakningen. Var ikke klar over at det var så mange prosent å spare på det. Lykke til videre i en travel hverdag.

  • Hei Evy! Koselig å høre fra deg:D Ja, jeg har litt av hvert av serveringsgreier. Fått endel av svigermor:) Ja, en «Sparetips»-kategori hadde ikke vært så dumt faktisk:) Det kan jeg opprette vettu:) Det virker til at veldig mange ville vært interessert i akkurat det. Takk for tipset!
   Ha en flott uke videre 🙂

   Klem!

Comments are closed