Slik får du opp syvsoverne!

Det er jo så digg å ligge under den varme deilige dyna å slumre! Så digg at man sover igjen. Og igjen. Og igjen. Helt til man får det travelt og stressende.

Jeg har en løsning på dette som fungerer fint for en av syvsoverne her i huset.
Det trenger ikke å være for syvsovere altså. Dette er noe bare noe som gjør det litt morsommere å stå opp, syvsover eller ei.

Du utnevner èn til å være «frokost-dama» eller «frokost-mannen/gutten» eller kall det «frokost-feen» om du vil. Kanskje «frokost-helten» passer hos dere?
Denne personen må stå opp litt før de andre og være med på å stelle i stand noe til frokosten.
Det kan være å lage fruktsalat, eller noen fine matpakker til de andre. Kutte opp gulrøtter, steke pannekaker, lage smoothie eller hva som helst.
Dette er veldig populært her i huset. Og den som er «frokost-dama» akkurat nå vil helst overraske de andre med hva hun lager, derfor er hun nøye med å stå opp tidligere.

I dag lagde hun matpakker til søsknene sine med stekte pølsebiter, gulrot, og favorittpålegget på brødskiva deres. Den ene broren lagde hun wraps med philadelphia, salat og servelat til. Og ikke nok med det, men hun skrev små lapper og la i boksene også.

«Til Elias fra Mia. Her er litt niste som jeg har laget. Kos deg på skolen».

Noe så hyggelig!
Dette har tre formål:
– Få folk opp om morgenen, samt ha en hyggelig morgen.
– Frokost/matpakker blir laget
– Kjærligheten vokser! Både for den som gjør dette for de andre og for de som mottar denne gesten. Dette er en super anledning til å sette barna i sving med å tjene hverandre slik at kjærligheten kan vokse. Både den som tilbereder og de som mottar blir veldig glade av dette.

Anbefales!

Comments are closed.