Bursdagsfest hjemme med 28 ungdommer!

Vår fantastiske kule og søte og gode Elias er blitt 12 år og det ble feiret til den store gullmedaljen i går!
Slik gikk det til at det ble invitert 32 stk, altså hele 7. trinn:
Vi sendte med Elias 20 innbydelser på skolen sånn at han skulle helt sikkert ha nok til sin klasse. Og det hadde han jo, for de var bare 16. Og de han hadde igjen delte han ut til noen i den andre klassen. Og da måtte han jo få med flere å dele ut til resten av den klassen, for vi kan jo ikke utelate noen.

Selv om den opprinnelige planen var å invitere bare den ene klassen, så ble jeg ikke noe stresset av at begge klassene ble invitert. Jeg måtte bare lage litt mer pizza og begynne noen dager i forveien. Og det gjorde jeg. Onsdagen lagde jeg tre pizzaer og frøs ned, torsdagen lagde jeg 6 pizzaer som jeg puttet i kjøleskapet, og på fredagen (dagen hvor feste var) lagde jeg 3 pizzaer til. Noen var med kebab, noen med peperoni og noen med kjøttdeig. 12 pizzaer totalt. Ikke noe stress med maten når man gjør det i forveien.

Til dessert lagde jeg en brownie som jeg stekte under festen sånn at den skulle være helt fersk, varm og kladdete (røra hadde jeg klart på forhånd). Og så hadde jeg kjøpt mange isbokser, vi hadde potetringer, baconcrisp, peaneøtter, saltstenger, sjokolade, oreo-smuler til å ha over isen og saus som stivner på isen og et fruktfat.

Jeg tenkte at det går jo ikke å ha alle til bords når det var så mange. Derfor gjorde vi om huset til et «lokale» og kjøkkenbordet var en buffè med masse deilig pizza og dressing og ketchup, og brus og alt en måtte trenge.

Aller først hadde vi en lek. Alle hadde fått en lapp på ryggen med navnet på en figur i en kjent film, og så måtte alle finne ut hvem de hørte sammen med, og på den måten ble det 4 lag. Shrek-laget, Istid-laget, Dragetrener-laget og Toy-story-laget. Jeg samlet dem i en firkant i hagen, hvert lag i hvert sitt hjørne av firkanten. I midten lå en stor kortstokk i en haug med bildet ned. Hvert lag skulle samle på henholdsvis spar, kløver, hjerter og ruter. Og en og en fra hvert lag kunne løpe frem på tur og snu et kort. Hvis det var «riktig» farge/tegn kunne de ta det med til laget sitt, hvis det ikke var det måtte de legge det ned igjen, og så var det neste mann på gruppa sin tur. Det laget som fikk alle 13 kortene først vant og fikk en pose «Bilar» i premie.
Dette synes jeg gikk kjempefint.

Og så var det pizza og mingling!

Etter det tok vi «Avis-leken» der alle står i en ring og en begynner i midten med en sammenrullet avis. En av de som står i ringen starter med å si navnet på en av de andre, og så skal han som holder avisen slå denne personen i hodet. Men det er om å gjøre i ikke bli slått, så man må forte seg å si navnet på en annen før avis-mannen treffer.
Dette syntes mange var morsomt.

Og så hadde storesøster Silje en lek med dem. Hun delte dem i 3 lag, og så skulle hun forklare et ord (fra spillet Alias), og så var det førstemann(gruppe) å rekke opp hånda og svare.
Dette skulle vi hatt mer tid til for dette likte de. Men vi var jo nødt til å rekke dessert også, og det var alle glade for.

Alle flokket seg rundt dessertbuffeèn og forsynte seg.

Det ble hele tiden spilt passe høy og kul musikk, akkurat sånn som ungdommene liker.
Det var veldig god stemning hele tiden. Og det var veldig hyggelig å få hilse på alle sammen hjemme hos oss.

Vi var heldig med været, sånn at vi kunne være både ute og inne.
Jeg var veldig glad for at alle sammen ble invitert. Det gikk kjempefint. Det var altså bare 4 stk av 32 som ikke kunne komme. Det er jo helt utrolig oppslutning.

Senere på kvelden hadde en av mammaen til jentene som var i bursdagen kopiert datterens instagrambilde og sendt det i privat melding(fb) til mannen min, der datteren skriver: «Vært på den kuleste bursdagen EVER!» Hvorpå en annen kommenterer «JAAA».
Og moren hadde fått høre at pizzaen var så god at hun (moren) aldri ville klare å lage tilsvarende 😀

Det var jo utrolig smigrende for meg. Jeg ble kjempeglad.

Og i dag var det åpning av en ny «Tufte-park» her i nærområdet. Mannen min og jeg tok med de 5 yngste barna dit. Der traff jeg flere av ungdommene som var i brusdagen dagen før og de vinket og hilste på meg, og jeg pratet med flere av dem. Det syntes jeg var utrolig koselig.

Så jeg kan anbefale flere å invitere hele bønsjen hjem på burdag. Og vi har hverken et stort hus eller råflott interiør. Men det var bra vi kunne være ute da. Men det var jo bare flaks:)

Og Elias fikk nok penger til at vi i dag dro ut så han kunne kjøpe både en ny 3ds XL og to nye spill:) Han var kjempefornøyd med festen og gavene!

Når de er 12 er visst mange ferdig med å måtte ha lys på kaka, så det droppet vi 🙂

Vær så god: Dessert!

Vær så god: Dessert!

Masse deilig frukt!

Masse deilig frukt!

Mmmm Digg!

Tusen takk til alle som kom i bursdagen (ingen av dem leser denne bloggen antagelig, men takk uansett), det var herlig å ha dere her alle sammen!

4 Comments:

  1. hei. kunne dere av og til lagt ut filmer fra hverdagslivet i en stor familie. det hadde vert kjekt å sett

  2. WOW!! Du er supermamma <3 Jeg hadde blitt superstresset av at så mange skulle komme. Jeg stresser av 12 liksom 😛 Men akkurat nå er det av litt andre grunner da 😉

Comments are closed