Spørsmål som har oppstått etter at jeg ble mor

Det er mange spørsmål jeg ikke hadde før jeg ble mor, mange ting jeg ikke tenkte over. Her har jeg samlet noen spørsmål som jeg stadig surrer oppe i hodet mitt etter at jeg ble mor.

søt baby

 1. Går det an å bli så søt? Det lurer jeg på hele tiden. Hver gang jeg er gravid så tenker jeg at dette barnet skal jammen være søt for å være like søt som søsknene sine. Og så kommer barnet ut og jeg blir bare målløs over at det går an å få det søteste barnet verden har sett, gang etter gang etter gang etter gang. Jeg lurer på dette hver gang jeg ser ungene mine.
 2. Går det an å bli like glad i barn nr 2, 3, 4 osv? Dette lurer man som regel på når man skal få barn nr 2 og muligens nr 3. Men jeg har lært at for hvert barn du får, får du med en ny tønne med kjærlighet og en med tålmodighet. Ja, du får med alt du trenger og den kjærligheten, den deles ikke, den multipliseres. Så det der er ikke noe å lure på.
 3. Er det like spesielt å få barn nr 5, 6, 7, 8 osv? Dette er også noe jeg har funnet svaret på ved erfaring. Alle skjønner jo at det er superspennende med barn nr 1 og nr 2. Men nr 8 er like spesielt som hvilket som helst nummer i rekken. Fordelen er at du er helt inn i gamet, så du lurer ikke på så mye og du har så stor erfaring at du tar det aller meste helt på strak arm, sånn at du bare kan nyte alt.
 4. Går det an å bli så sta? Barn vokser opp og får etterhvert ulike meninger enn deg. De vil gjøre ting på sin måte og ikke minst i sitt eget tempo. SÅ. HIMLA. STA!! Ja, trenger jeg å si mer?
 5. Går det an å bli rotete sååååå fort? Noen som skjønner hva jeg mener?
 6. Er det nok spesielle søte og unike ting igjen til neste barn? Det har jeg lurt på noen ganger ja. Alle har sine spesielle unike særegenheter eller vaner at jeg lurer på om det er noe mer unikt igjen til nestemann. Jeg har nå erfart at det blir aldri tomt for unike særegenheter. Ethvert barn/menneske har tonnevis med sine egne «ting» som gjør dem så søte og spesielle. Med de siste barna har jeg mer tenkt «Å, jeg gleder meg sånn til å finne ut alle de kule, rare, søte og spesielle tingene som gjør den ungen så fantastisk unik og spesiell!»
 7. Er det mulig at hjertet mitt kan eksplodere fordi ungen min er så søt? Dette frykter jeg faktisk hver dag. Jeg lever i konstant fare for at hjertet mitt kan eksplodere fordi jeg har så søte barn. Slitsom er det.
 8. Finnes det noe herligere enn å ha barn? Jeg håper at mine barn ønsker seg sin egen familie, for gleden over å ha en familie er hinsides enorm. Jeg er så glad for at jeg valgte dette.
 9. Er det virkelig mulig å grise såååå mye? Noen barn har den «ferdigheten» at det meste havner på bordet, gulvet, klærne, håret…ja…you name it. Jeg skjønner ikke at det går an!
 10. Går det an å bli trøttere nå? Gjeeeeesp! Det er vel flere småbarnsforeldre som lurer på dette?
 11. Er det mulig å være såååå kresen? Ja, barn kan være litt spesielle i matveien kan du si. De åpner kjøleskapet (som er fult av mat) og så sukker de «vi har ikke noe mat». Jeg bare…..hæ?

Det er mange ting man skal lære og erfare her i verden, og veldig mye av dette kommer når man blir foreldre. Kjempekult! Jeg elsker å være mor!

Har du lurt på noe av de samme tingene som meg, eller kanskje noe annet?

En uke igjen med nr. 1.

En uke igjen med nr. 1. Spesielt!

Termindag med nr. 8.

Termindag med nr. 8. Like spesielt som med nr. 1 !

Ha en fantastisk mamma og pappa-dag! Bare ikke eksploder fordi du har så søt unge!

2 Comments:

 1. Hehe kjente igjen mange av de spørsmålene der ja! 😛
  Jeg var veldig nervøs og spent på hvordan det kom til å bli med nr 2 husker jeg. Hvordan kunne jeg elske ham like høyt som førstemann? Men da han kom fikk jeg raskt bevis på at det faktisk var mulig 😀

  Og ja.. Hvordan i alle dager har det seg at jeg kan rydde i 3 timer.. Også klarer de 2 (!!) jeg har å bombe alt på 5 minutter? 😛

  • Linda C. Hagen

   Hehe 😀 Ja vi er nok mange som har fått mange spørsmål etter at vi ble foreldre 🙂 God vi kan støtte hverandre, hihi 🙂

Comments are closed