En tilfeldig tirsdag for meg

Her kommer kort hva jeg har gjort i dag. Noen spør meg om jeg kan beskrive en vanlig dag, så her kommer en beskrivelse av en tilfeldig tirsdag, nærmere bestemt denne tirsdagen.

0700. Stå opp, vekke barn, få alle ut døra kl 0800. Ble litt forsinket pga mye snø, og leting etter en stav, for Lilli hadde vært flink å funnet frem ski og staver i god tid, men da hun skulle gå avgårde (på ski) oppdaget vi at den ene staven var altfor lang. Da måtte jeg kle på meg og bli med til garasjen der vi fant riktig stav. Det var utedag for hennes trinn i dag, og hennes venninne skulle låne ski, staver og skisko av oss. Men jeg hadde ikke funnet den ene skiskoen ennå og hadde ikke tid til å lete dagen før. Så da barna var avgårde gikk jeg opp på loftet og lette etter skisko.
0915. Kjørte til skolen med skiutstyr til vennen til Lilli og sjekket at de andre var i rute, noe de ikke var da det gikk utrolig lang tid å komme seg til skolen i dag og de kom avgårde litt for sent. De kom ganske for sent i dag. Men det skjer heldigvis veldig sjelden.
Dro hjem, ga mat til de to minste som hadde kost jeg hjemme med pappaen sålenge.
11.15. Dro oh hentet svigermor som hadde vært en liten tur på sykehuset, kjørte henne hjem, og så direkte til skolen for å hente barn og bortlånt skiutstyr så de slapp å bære dette helt hjem.

Lage kakao til skolebarna som kom hjem en etter en.
Sette på en vaskemaskin, brette tørt tøy.
Lagde middag.

Gjorde lekser med Lilli, og med Mia og med Eskil.
– Mens jeg prøvde å underholde Mika som helst ville leke og kaste ting på oss. Ga ham også lekser. Vi øver på «M» for tiden, så vi ringet rundt m-er i aviser og tegnet traktor som han elsker.

Flette håret på Mia (10) og Lilli (9).
Kjøre mannen på FAU-møte og jentene på Taekwondotrening.
Handle mens de er på trening.
Ringe hjem og høre at alt går fint. De store guttene er barnevakt for de små. Babyen sover hjemme. Alt går fint.
Jentene hentes på trening og vi henter mannen på Fau-møte på vei hjem.
Kveldsmat.
Vi gjør de siste leksene som vi ikke rakk før trening.
Hører Julian i spanske gloser.
Mate baby. Legge baby.
Sette våte sko i skotørkeren.
Trekke noen skolebøker som må ha nytt trekk. (Klokken har blitt 23)
Snakke med eldstejenta som har kommet hjem for en stund siden.
Legge meg.

Det er helt sikkert ting jeg har glemt å nevne, men dette var ca. slik denne dagen var 🙂

8 Comments:

 1. Dersom dette er representativt for hvordan dagene dine er- savner du ikke på noe tidspunkt alenetid? Bare nyte at alle er ute av huset og sette deg ned med en kopp kaffe og et blad f.eks.? Alle de andre får gjort sitt via skole, jobb og trening, mens du fyker rundt og ordner og tilrettelegger for alle. Hvorfor dro ikke du på FAU-møte, mens mannen tok ungene? Bare lurer – hva gjør du for deg selv? Hva gjør du når du skal kose deg, eller ha et lite avbrekk i hverdagen? Regner med du trenger det i blant, eller?

  • Jo da, jeg får roet ned også. Koser mye på dagen når de fleste er på skolen. Og når jentene var på trening fikk jeg sittet å sett på dem også en stund etter å ha handlet. Hadde også en koselig prat med svigermor da vi kjørte hjem fra sykehuset. Så det er stunder innimellom der 🙂 Kanskje jeg skulle dele en ukes «dagbok/loggbok»-innlegg for å vise litt mer enn bare EN dag? Det hadde kanskje «utjevnet» litt. Og jo, av og til går ting litt i ett.
   Men på mandag fikk jeg gått i 45 min på tredemølla. Kjempebra me-time 🙂 Jeg trenger litt lid til meg også, absolutt! Og det skal jeg bli flinkere til. Må passe på meg selv også. 🙂

 2. Ja – pass på deg selv også! Jeg tror vi kvinner er litt for flinke til å være den som tar ansvar for det dagligdagse. Dersom jeg ser på min egen familie (vi har «bare» 2 barn), så ser jeg at det oftest er mannen som tar det «gøye» – han tar ungene på skøyter, mens jeg blir hjemme og rydder, eller han drar på foreldremøte, mens jeg er hjemme og lager kveldsmat og legger barn. Med tanke på at han har vært på jobb hele dagen, og har sett mindre til barna enn meg, så burde det være motsatt – han er jo den som trenger å se barna mer, mens jeg trenger voksenkontakt og ny input. Han burde være hjemme med de, mens jeg gikk på foreldremøte, og han burde ryddet, mens jeg tok de med på skøyter – slik at jeg også fikk gjort morsomme ting med de – og ikke bare er den som gjør praktisk ting som rydde, lage matpakker, lager middag etc…Vanskelig balansegang, og forskjell på teori og praksis..! Må jobbes med her i huset. Hører gjerne mer om dagliglivet med hele den fine flokken din 🙂

  • Ja helt sant! Det morsomme må også deles på. Her får vi begge mye morsomt. Jeg tar gjerne foreldremøter. Det er kjekt å få litt pause hjemmefra og å se og snakke med foreldrene til barna. Akkurat FAU-møte kan ikke jeg ta da, siden jeg ikke er i fau akkurat nå 🙂 Jeg har blitt flinkere til å være «egoistisk» og da mener jeg å fordele både de gøye og de nødvendige oppgavene. Det er så fort gjort å gå inn i et spor og ta alt liksom. Men det går jo ikke i lengden.
   Med så mange barn som vi har nå, merker jeg at mannen i større grad gjør det som trengs uten at jeg ber om det. For sånn blir det med mange barn tror jeg, det hadde ikke tatt seg ut at han slang seg på sofaen mens jeg løp rundt som en strikkball hit og dit. Men noen ganger må vi begge bare la kjøkkenet være på selv om vi skulle tatt en runde der på kvelden. Av og til må vi begge bare flate ut litt i sofaen og slappe av også 🙂
   Takk for kommentaren din! Mer om dagliglivet kommer 🙂

 3. Hvordan klarer du å få stelt 8 barn på 1 t? Jeg har 4 barn og klarer det ikke( på morgenen). For en luksus å få handle uten å ha med barna… Her er mini med på alt… Til og med do… Du er utrolig flink jeg klarer knapt 4 barn og du har det dobbelte. Skulle gjerne lært litt av deg..

  • Hun eldste ordner seg selv, og de fleste ordner seg selv. jeg bare må passe på å få de opp og at de tar på rene klær, tar en dusj hvis de trengs, og får spist og laget matpakke ogsånn. De to minste skal jo ikke avgårde, og forhåpenligvis sover de til skolebarna er avgårde 🙂 Jeg trenger som regel ikke å ha med noen i butikken, da mannen har jobben sin hjemme, eller han drar innom butikken når han er ute på noe. Før da jeg hadde kun 4 små barn, og mannen jobbet utenfor hjemmet og ikke var hjemme før 18, da måtte jeg ha med alle fire i butikken og det var megaslitsomt! Glad jeg ikke har det sånn nå 🙂 Enkelte ting er enklere nå som jeg også har noen store barn 🙂

Comments are closed