Jeg – læreren i hjemmeskolen vår

Jeg har fått veldig få spørsmål ennå ang. hjemmeskolevalget vårt. Men det var en som spurte om jeg er lærer eller noe. Det er ikke så rart å tenke at man kanskje må ha en form for relevant utdanning dersom man skal ha hjemmeskole.
Faktum er at det er ikke noen spesielle krav til den forelderen som skal stå for hjemmeundervisningen, men man må ha tid naturligvis.

meg2

Jeg tenker at det er spesielt tre ting som er viktig som lærer for barna sine i hjemmeskolen, og det er tid, tålmodighet og kreativitet.
Og nettopp disse tre er noe jeg har mye av. Jeg har tid, jeg har stor tålmodighet, og det er noe som er et must for alle som har med barn å gjøre.
Det er ikke ofte jeg skryter av meg selv, men om jeg skal si det selv, så er jeg faktisk veldig veldig kreativ. Jeg har tusen ideer til måter vi kan lære ting på.

En annen ting jeg har, men som ikke er et krav, er erfaring. Jeg har 8 barn i alderen 10 mnd til 17 år, og har derfor erfaring på godt og vondt når det gjelder skole. I tillegg til bare det å ha mange barn, som igrunn er en utdannelse i seg selv, så har jeg masse erfaring med undervisning av barn og ungdom fra kirken. Der har jeg undervist i over 20 år, alt far den yngste klassen der barna er 1, 5 til 3 år og de større klassene der barna er fra 3 til 12 år og så ungdomsklasser der elevene er fra 12 til 18 år.

Og en annen ting, er at jeg har enorme doser av motivasjon for å undervise mine egne barn. De er jo barna mine og jeg vil at de skal utvikle seg på en strålende måte og jeg er villig til å gjøre alt i min makt i denne prosessen.

Jeg er absolutt ikke engstelig for den faglige biten. Min erfaring er at dette kan jeg. Jeg har jo hjulpet barna med lekser i alle år tidligere uansett, så det er ikke akkurat noe helt nytt.

Jeg er mer spent på gjennomføringen. Har mange tanker og ideer om det, og tenker at vi skal nok finne fort ut av hvordan det er mest hensiktsmessig for oss å legge opp løpet.

4 Comments:

  1. Hei! Spennende tema. Lurer på hvorfor du har valgt dette – hvis det er noe du kan tenke deg å si noe om?

  2. Så spennende! Hvilket alderstrinn er jentene? Hvordan valgte du ut hvem du skulle undervise? Er det kun barneskole nivå eller kan man undervise de på ungdomsskole nivå hjemme?

    • Linda C. Hagen

      Jentene går i 4. og 5. trinn. De to store guttene i 10. og 7. tinn hadde ikke så lyst på hjemmeskole, og han i 1. trinn synes det er morsomt på skolen (ikke at jentene ikke hadde det gøy altså), og jeg synes det er nyttig at han knytter noen vennskap før jeg eventuelt tar han ut av skolen også.
      Man kan undervise ungdomskolenivå hjemme også hvis man vil. For oss passet det å begynne med jentene og se hvordan vi synes det er. Vi vet jo ikke det før vi har prøvd, så det er deilig å endelig ha tatt steget 🙂

Comments are closed