1. uken av hjemmeskole og vi har funnet et navn til den

Nå har vi hatt den første uken av hjemmeskole og det har gått veldig fint. Alt vi har gjort har vært effektivt og vi har hatt mange gode samtaler. Vi har funnet ut at det kanskje ikke er så praktisk gjennomførbart å ha 3 timer skole i strekk, men vi har funnet ut at det går greit, fordi vi kan strekke ut læringen hele dagen og hvor som helst om vi vil. I dag, fredagen, hadde vi tenkt til å ha en litt kort skoledag, siden vi har jobbet ganske bra denne uken, men så hadde vi det så gøy og vi fant opp et nytt spill, så da ble det heller en ekstra lang dag. Når vi har det morsomt mens vi lærer, er det ingen grunn til å stoppe opp.

En av dagene dro vi til Fredrikstad der jeg hadde en tannlegetime. Barna skulle være hos bestemor så lenge. Hele veien snakket vi engelsk, noe vi begynte med lenger før vi dro og etterhvert ble det uvant å snakke norsk. Vi fant også på sanger om ting vi så mens vi kjørte. Det var nyttig og morsomt.
Vi har tenkt litt på hva vi skulle kalle hjemmeskolen vår, og har kommet frem til at den skal hete «Ingen grenser».
Det er fordi det er ingen grenser for hva vi kan lære, når vi kan lære eller hvor vi lære. SÅ det er vårt mantra : «Ingen grenser»
Jeg  har gjort flere «oppdagelser» allerede bare denne første uken. Akkurat når har jeg ikke tid til å fortelle om alt, for nå skal det ryddes her.

Lilli hadde et flott gjennombrudd i brøk, her bruker hun bunchems som hjelpemiddel. Lurer du på hva det er, så sjekk ut bloggen hennes.

Lilli hadde et flott gjennombrudd i brøk, her bruker hun bunchems som hjelpemiddel. Lurer du på hva det er, så sjekk ut bloggen hennes.

Vi har brukt kortstokk til å gjøre masse matte! Kortstokk kan brukes til å øve tiervenner, ganging og masse annet. Vi fant på et nytt spill og hadde det morsomt lenge med dette! Fjern knekt, dame og konge og tiere. Del bunken i to. Begge legger to kort hver i midten (på en rad). Så snur begge det øverste kortet i sin bunke. Hvis man finner tiervennen til kortet man snudde, samler man det inn, og legger et nytt kort i midten. Dette er et evighetsspill og man vinner egentlig ikke. Det er bare morsom øving:)

Vi har brukt kortstokk til å gjøre masse matte!
Kortstokk kan brukes til å øve tiervenner, ganging og masse annet. Vi fant på et nytt spill og hadde det morsomt lenge med dette! Fjern knekt, dame og konge og tiere. Del bunken i to. Begge legger to kort hver i midten (på en rad). Så snur begge det øverste kortet i sin bunke. Hvis man finner tiervennen til kortet man snudde, samler man det inn, og legger et nytt kort i midten. Dette er et evighetsspill og man vinner egentlig ikke. Det er bare morsom øving:)

Jeg må si at så langt så elsker jeg hjemmeskole.

Lilli har sluttet på Taekwondo, men denne uken ble hun med på korøvelse der flere av jentene i klassen hennes går også. Hun liker å synge og er veldig flink, så det skal bli fint å få utvikle dette talentet.

Jeg ønsker at barna skal bli sultne etter å lære og føle at alt de gjør, gjør de for seg selv.

Comments are closed.