Noen ganger føles det som om vi har 10 baller i lufta samtidig – PHJU!!

I går:

(Det er egentlig ikke det det handler om, men langt nedi her nevner jeg Netflix, fordi vi ser på det og ettersom jeg har et samarbeid med Netflix, så linker jeg til tjenesten når jeg nevner den)

Jeg våknet og hadde omtrent ikke sovet pga de to minste som stadig skal ha pupp på natten og var ekstra urolige den natten. Jeg tror ikke jeg fikk mer enn en times sammenhengende søvn av gangen.
På morgenen var jeg ganske stresset fordi jeg hadde mye som skulle gjøres og mye som skulle skje.
Jeg skulle lage noe å selge til salgsboden på julemarkedet på skolen, og lage en vegetarstek til middagen på skolen. På kvelden skulle jeg ha et møte hjemme hos meg med damene i primærforeningen (altså vi tre som er lederen for barnegruppen i kirken), mens diverse barn skulle på aktiviteter og mannen også skulle på et møte, samtidig som det var «Åpen skole» på Eskil sin skole (altså ikke samme skole jeg skulle lage ting til). Eskil skulle jo opptre under «Åpen skole» og det ville vi ha med oss ettersom vi utrolig nok klarte å komme til feil tid både vinteravslutning og sommeravslutning i fjor.

Verdens beste knekkebrød! Jeg har pleis å lage serinakaker til julemarked, men har litt dilla på knekkebrød.

Verdens beste knekkebrød! Jeg har pleis å lage serinakaker til julemarked, men har litt dilla på knekkebrød. Jeg tenkte det ville være litt morsomt å skrive på etiketten hva folk i huset sier når de spiser disse knekkebrødene:)  Se bilder under.

"Disse er bare steingode" Dan 43 år.

«Disse her er bare steingode» Dan 43 år.

"Disse er serriøst sykt gode" Eskil 7 år.

«Disse er serriøst sykt gode» Eskil 7 år.

"Terning kast seks" Julian 16 år.

«Terning kast seks» Julian 16 år.

"Å fyttikatta disse knekkebrøda er såååå gode" Lilli 9 år.

«Å fyttikatta disse knekkebrøda er såååå gode» Lilli 9 år.

Min gode venninne tilbød seg å lage den vegetarsteken for meg, så jeg leverte henne ingrediensene da vi møttes for å hente barn på skolen.

Nå blir det kanskje litt forvirring ang. skoler. Saken er at Mia har begynt på privatskolen som hun gikk på fra 1 til 3 kl, og Lilli og Eskil har prøveuke der denne uken.

Så: Jeg stod opp, sendte barn på skolen, lagde hjemmelade knekkebrød til salgsboden til julemarkedet, kjørte Silje til en avtale, hentet barna på skolen, plukket også opp Elias og kjørte de hjem, så kjørte jeg og hentet Silje igjen, og da var kl 1530. Hadde ikke rukket å tenke på middag, men heldigvis var det middag å få kjøpt på «Åpen skole» (lokalskolen altså, ikke den private sitt julemarked, for det er i dag, torsdag».

Vel, mannen og jeg fant ut at vi begge skulle da til Åpen skole så vi kunne se Eskil. Men mannen måtte dra litt før da han skulle på et møte. Jeg avlyste mitt møte da jeg så at det ville jo ikke gå i det hele tatt. Jeg trodde mannen skulle ha møte i kirken, men han skulle hjem til noen. Det var jo litt dumt ettersom Mia var med en venn hjem fra skolen som bor i nærheten av kirken. Det hadde passet perfekt hvis mannen skulle dit, men nå skulle han altså ikke det. Og dessuten var el-bilen nesten tom for strøm.

Så han dro til kiwi og ladet bilen. Hadde med seg Levi så jeg slapp å drasse på  han i folkevrimmelen på skolen. Han kjørte Levi hjem så Silje kunne passe på han hjemme. Han kom tilbake til Skolen og var så heldig å få med seg opptredenene. Da Eskil var ferdig, tok mannen Mika med seg hjem. Og det var jammen bra, for Mika hadde ikke holdt ut å sitte der på tribunen i idrettshallen en time til. Så Silje passet også Mika hjemme. Mannen måtte dra tidligere enn meg og Lilli (som også var med). Han hentet Mia også og dro på sitt møte.
Eskil, Lilli og jeg gikk hjem etterpå og det var så koselig å gå hjem sammen med dem.

Mannen og jeg ble jo litt stressa av at Mia var på helt andre enden av byen den dagen det egentlig passet litt dårlig. Men altså, vi begge fikk med oss opplegget likevel, bare at mannen ikke fikk spist varm mat på skolen, – han kjøpte bare noe fiskekaker og brød som han spiste mens han ladet bilen. Men det får gå altså.

Kl 2030 var alle utenom mannen kommet hjem. Jeg satte alle i sving med å ta en rundt i områdene sine. Vi har en ordning med faste områder som barna har ansvar for. Og det var skikkelig digg på en kveld som dette. Da trengte ingen å si noe på oppgavene de måtte gjøre da det allerede var satt. Hvilke område de har ansvaret for, rullerer måned og måned. Det var virkelig bomba her. Jeg tenkte på å ta et skrekkbilde å vise dere hvor ille det kan bli her på en dag når jeg må farte verden rundt, men jeg turde rett og slett ikke!

Vel, da alle gjorde en innsats her ble det ganske så fort levelig igjen. Heldigvis.
Så måtte jeg hjelpe noen med lekser. Siden mannen ikke var hjemme igjen, fikk Silje jobben med å få de små i seng, noe hun alltid er usedvanlig flink til. Så da kunne jeg hjelpe til med lekser.

Så Tok jeg en runde på vaskerommet og fylte vaskemaskinen og programmerte den til å starte tidlig neste morgen.

Da mannen kom hjem, tok han og jeg en siste runde på kjøkkenet, og deretter flatet ut med vår nye favorittserie på Netflix; Designated survivior. Den er så spennende! Anbefales!! Vi blir så glade når vi finner en serie som vi virkelig DIGGER.

I dag er jeg mer uthvilt. Det føles ikke sånn, men jeg vet jeg har sovet mer enn forrige natt i allefall. Jeg har fortsatt ting å ordne til i dag, men kan stresse litt ned ettersom jeg ikke må lage den vegetarsteika selv. Så tusen takk til min gode venn, som lager for meg <3

I dag skal jeg ta igjen litt husarbeid og faktisk slappe litt av.

6 Comments:

 1. Jeg er målløs over hva dere får til.

 2. Jeg blir så glad av å lese at du fortsatt ammer om natta, for det gjør jeg også… og noen ganger er det, det eneste som fungerer for å få litt søvn.. han er ikke halvannet år enda, så da puster jeg litt ut..
  tenker også at det ikke er verre enn barn som får flaske etter tannpuss? Har du barna i samme seng som deg?
  Jeg syns det er så koselig, men jeg må få han over i sin egen seng også, men han gråter til han kaster opp? Nå er han litt forkjøla i tillegg og da skal det ikke så mye hosting til, og orker jo ikke tørke oppkast hele natta..

  • Det er absolutt ikke noe dumt å amme om natten, og det kan ikke sammenlignes med å få flaske. Jeg husker jeg ble bedt om å slutte å amme et av barna som nærmet seg 2 år. Hun fikk bare pupp på natten på den tiden. Jeg hadde ikke tenkt på at det skulle kunne gå utover tennene, noe det heller ikke gjør, har jeg lært i etterkant. I dag er hun 10 år og har ennå ikke hatt noe hull. Jeg ammer også 4-åringen og han har også strålende tenner 🙂 Nei, det er ikke bare bare å få barna over i egen seng, men vi har nå ikke stresset for mye med det. Men det skal bli litt godt også å få senga tilbake en dag:)

 3. Herlighet! Fatter ikke at dere overlever hverdagen deres. Jeg hadde sikkert glemt halvparten av ungene, he he he. Dere er super flinke, men jeg må berømme Silje også. Hun passer og ordner med de små. Ikke gitt at en tenåring gidder det? Tommel opp for godt samarbeid?

  • Jo, takk for det 🙂 Ja, Silje er veldig flink. Det er sjelden hun er barnevakt for tiden egentlig, nå har vi så mange å ta av til å være barnevakt. Men av og til må man jo trå til litt 🙂

Comments are closed