DET ER PÅ TIDE DERE FÅR VITE OM NOLDUS

Den 1. desember fikk vi besøk av Noldus, som viste seg å være en søt liten nisse. Han er ganske sjenert, for lua hans er dratt godt ned til nesa, så vi kan ikke se øynene hans. Noldus gjør ulike nissestreker om natten. Noen koselige, noen morsomme og noen ganger noen ganske rampete.

7-åringen pleier å sette ham i gangen og ha døra på gløtt så han kan se Noldus. Da holder han utkikk etter ham når han flyr rundt i huset og gjør rare ting. Men Noldus er en dreven nisse og vet når han skal røre på seg og ikke.

Noen av de tingene han har gjort er:

Farget melken rosa.
Farget melken blå.
Satt juletreet inn på badet.
Lekt med dorull i stua så det var dopapir overalt i stua.
Han pyntet et nydelig frokostbord en søndag, med fine sjokoladehjerter i skålene.
Han har gitt oppdrag, som å se film og ha iskremparty.
Han har laget skattejakt.
En gang hadde han vrengt alle jakkene.
Han har fylt skoene med klosser.
Han har stilt klokkene feil.
Han har gjemt skolesekkene (ikke den beste streken det der egentlig)
Han har byttet pennalene i sekkene til barna, så Eskil kom med Mia sitt og Mia med Eskil sitt pennal på skolen.
img_8696

Juletre på badet. Noldus!!!?

Juletre på badet. Noldus!!!?

15644576_10157916127510716_1700686608_n

Vel, han gjør altså mye rare greier.

Men en annen ting som også er veldig morsomt, er at Noldus ikke liker å sove på samme sted hver natt. Dvs. etter at han er ferdig med å nisse fra seg. Han må sove på nye steder hver natt, og han liker helst trange steder. Hver dag løper de små rundt for å lete etter ham. Han er tydeligvis litt redd for trapper, for han har ennå ikke gått ned trappen.

Her er noen av stedene vi har funnet ham om morgenen:
15645029_10154630224635236_269600981_n

15645663_10154630227375236_865577941_n

15683488_10154630226100236_1795775993_n

Eskil holder øye med ham fra sengen sin.

Eskil holder øye med ham fra sengen sin.

Det har hendt at Noldus har sloknet så tidlig at han ikke har rukket å nisse noe. Ja av, og til, hvis han ikke blir funnet, sover han rett og slett bare videre og glemmer å våkne. Selv om han er veldig sjenert, liker han å være sammen med oss og se på film og andre ting.

Noldus er veldig hyggelig. 7-åringen synes det er synd at besøket hans snart er over og håper at det finnes en sommernisse også, som kan komme til oss til sommerferien. Hvem vet? Det kan vel hende? Det kan jo hende at selveste Noldus vil ha sommerferie hos oss også? Det er jo ikke akkurat ferie for ham da, for han er jo ganske så travel her om nettene. Vi tør nesten ikke å sovne.

Men, det må vi jo. Spent på hva hans neste nissestrek er.

6 Comments:

 1. Såå gøyalt, og så kreativ og flink du er?
  Skjønner godt at nissen slokner tidlig noen dager, hadde nissen gjort her også?

  Så koselig med et blogg innlegg igjen, savner alltid innlegg fra deg?

  Klem til deg

  • Tusen takk! Ja, det har vært litt lite oppdateringer i det siste. Har vært mye sykdom her og da blir det sånn 🙂

 2. hihi artig nisse 😀 vi å har en liten nisse her, han har ikke gjort så mye ut av seg desverre. han har en strømpe ved døra si som han noen ganger legger noe godt oppi, han har lagt igjen noen brev til barna, tatt klemmentiner og tegnet nisser på dem,og litt andre små rampete ting. hehe er så morsomt at så mange driver med nisser / alver en får mange gode tips 😀

 3. Hahaha, jeg digger sånne nisser! Det kan nok hende at det blir noe sånt her til neste år, kanskje. 🙂

 4. Fantastisk. Nå måtte jeg sende link til mine to døtre som har barn. Jeg humret godt da jeg leste dette. Syns du er en kjempeflink mamma 🙂

Comments are closed