Ville du sagt ifra?

Her om dagen var tre av barna på stranda, og da jeg skulle hente dem, var de ganske opprørte. De ba meg se på de guttene som var nede på stranda. Der var en liten gjeng på ca 5 gutter i 17-18 års alderen.
Barna sa på en veldig opprørt og sjokkert måte at de KASTET søppel i vannet!!!
Slike ting kan ikke Mia på 12 år bare se på. Modig som hun er, gikk hun ut i vannet og plukket opp all søpla deres, tok det bort til dem og lempet det foran dem og sa sint «Dere har vel tenkt til å kaset det selv»???
Hvorpå de tøffe guttene reagerte med et «Woooooow», litt som om hun ikke skulle komme der og komme der og si sånn til dem.

Jeg blir veldig oppgitt, sint og irritert og lei meg når jeg folk kaster søppel i naturen! Akkurat der har vi oppdratt barna ekstremt godt, for de er veldig bevisste på dette selv. De plukker opp søppel etter andre, da gjerne venner som ikke tar dette like seriøst. Eskil på 7 år plukker gjerne med seg søppel hjem langs skoleveien.
Da de yngste var små, pleide vi å ha med poser ut når vi gikk tur, og så samlet de søppel langs veien. Det er ille at man må gjøre dette, og at man får fulle poser hver gang, selv på korte strekninger. Jeg får lyst til å starte med dette igjen og legge ut bilder på sosiale medier så alle som kaster søppel på bakken kan føle seg litt dumme.

Altså, kjære alle dere foreldre: Snakke med barna deres om dette! De gjør vel ikke sånn hjemme i huset deres? Eller i hagen deres? Hadde dere godtatt at de kastet søpla si i hagen hjemme hos dere?
Jeg synes det er helt bortkastet at det må arrangeres søppelplukkekampanjer på strender og langs veier! Det skulle ikke vært noe søppel liggende rundt. Det er helt sjokkerende!
Dette synes jeg her helt forferdelig!

En gang så jeg en mor og en datter som hadde kjøpt is, og begge to bare kastet papiret på bakken!!!! Jeg plukket det opp, men var ikke like tøff som min datter til å si ifra. Godt det finnes folk som min datter.

En annen ting er voksne som røyker, og som kaster sneipen på bakken! Jeg skjønner ikke det heller. Har opplevd besøkende hos oss, som står ute å røyker, og når de er ferdige så bare blir sneipen liggende på grusen!!!!

Er det mulig!!!???

7 Comments:

 1. Så tøff jente du har ❤️

  • Linda C. Hagen

   Ja hun er veldig tøff! Hun er veldig engasjert i slike ting, og hun tok tak i noen som mobbet noen andre en gang også, det var første dagen på ny skole 🙂 Godt det finnes slike som henne!

 2. Så flott at hun sa fra. Vi voksne hos oss pleier å si i fra, men barna gjør nok ikke det. Si takk til den flotte jenat di, – og til han som plukker søppel på vei hjem 😀

 3. Så bra at du lærer ungene dine dette. Og så modig jente du har! Jeg hadde nok ikke turt å si noe dessverre.. Men jeg prøver å lære barna om miljøvern og å ikke kaste søppel.. skjønner heller ikke dette hvorfor det liksom er «ok» kaste sneipen på bakken, det er jo søppel som alt annet og er jo dessuten full av gift. Og snus i sånne små pakker, som småbarn gjerne plukker opp. Æsj.

 4. Utrolig tøff jente! Og super oppdragelse 😀 jeg er også veldig bevisst på å lære dette til mine gutter som nå er 4 og 2 år. De er på god vei allerede. Kjempeviktig synes jeg!

 5. Tøff jente og flink gutt!!!! Her er det tydeligvis ikke noe å si på oppdragelsen.

  Angående røykere har jeg også latt meg undre av det fenomenet. Mamma har ett lite miniaskebeger i lomma. Eneste poenget hun får som røyker. 🙂

Comments are closed