Fra små til store barn – hvordan leker de sammen nå?

Her er noen av barna, fra en tur i Stockholm sommeren 2019. De prøver å se ut som en kul undergrunnsgjeng, men Levi (foran) bare smiler søtt og er sååååå søt!!

Da barna var små var det så koselig at de lekte sammen. Nå har de alle blitt litt større, de har utviklet ulike interesser og talenter, og de «leker» fortsatt sammen.
Altså, man kan ikke si «leker sammen» når det er snakk om ungdommer. For ungdommer leker ikke, de henger!

De er fortsatt bestevenner

Lilli på 12 år er glad i å tegne og denne interessen deler hun med sin 18-årige bror, og de er mye sammen.

Lilli har også mye tid med broren på 15 år, de er begge glad i morsomme memes og de er som et ektepar. Den ene er Shrek og den andre er Fiona, og de klemmer og tuller og har det gøy sammen. De har begge briller.
Interessen for memes har de også sammen med storebror på 18. Egentlig flere av oss også har det gøy med memes.

Mia på 14, har fått noen tilbakemeldinger fra venner på snap om at hun ikke burde henge så mye med søsknene sine, for det er visst litt teit.
Det synes jeg er merkelig. Hva er teit med å henge med søsknene sine?

Mia på 14 er mye i skogen sammen med Eskil på 10, og spiller på playstation med Elias på 15. Hun er også mye sammen med Lilli og storesøster Silje på 20.

Eskil på 9 og Julian på 18 er begge interessert i verdensrommet og litt sånn intelligente saker som f,eks rubiks kube, sjakk og optical illusions-tegninger.

Mia, Julian, Elias, Eskil og Lilli liker å spille piano. Det gjør også Mika og han er ganske rytmisk har jeg lagt merke til. Han finner på behagelig melodier på pianoet.

Flere av dem drar av og til til butikken og innom lekeplassen sammen og de har gjerne med seg noen av de minste.

De tre yngste hopper mye på trampolina sammen. Akkurat nå har Mika brukket arm, så for ham går det mest i Minecraft for tiden. Han spiller endel Minecraft med Levi. Storebror Julian på 19 er god i Minecraft og han spiller av og til med Mika på 6.

De to minste som er 6 og 4 år nå, er gode venner også. Levi kaller Mika for «Pika-bestevennen min». Mika er veldig god mot ham og er en klemmer, så Levi får også klemmer av ham.

Elias på 16 er en skikkelig kosegutt. Han hater skriking, og da spesielt unger som skriker. Det kan jeg jo godt forstå. Men han elsker å kose og leke med Levi – når han ikke skriker.

Det er ganske bra å være minst her i huset, for Levi får så mye kos fra så mange forskjellige mennesker. Det er så mange her som vil være sammen med ham.
Det er vel alltid litt sånn, at minstemann blir familiens mascot 🙂

Det er masse mer som barna her gjør sammen, dette er det jeg kom på litt sånn i farta.
Denne søskengjengen bor rett og slett sammen med bestevennene sine!

Familietid

Jeg vet ikke riktig hva som har ført til at barna er så gode venner. Jeg tror ikke det kun er vi foreldrenes fortjeneste. Det handler også om deres personligheter, men når jeg tenker over det og ser litt tilbake, kan jeg nevne noe vi har hatt fokus på.

Alle har vært hjemme frem til skolestart, noe som har gitt dem verdifull tid sammen som de ikke hadde fått om de hadde gått i barnehage.

Vi har hatt mye familietid. Mest i form av familiefilmkvelder der vi ser på filmer sammen og vi har også dannet noen filmtradisjoner. F.esk ser vi på Ringenes Herre og Hobbiten i romjulen og Matrix i påsken. Dette har gitt oss mange hyggelige minner, og ting vi synes er morsomme i de ulike filmene, kan vi bruke og tøyse med i dagliglivet. Dette bringer en fellesskapsfølelse.

Det å se film sammen er mer sosialt enn en skulle tro! Og for å være ærlig, så er det ofte det eneste vi orker å gjøre. Det er mye mer ork å styre med aktiviteter for alle sammen som alle skal like. Film er blitt det vi orker sånn på slutten av uka. Men, det viser seg jo at det er en kjempehyggelig ting og noe som alle gleder seg til! Fredager er høydepnktet med mamma-pizza og film.

Det er to ting, har vi funnet ut, som funkerer fint for hele familien, og det er å se film og å dra på stranda:)

Sosiale medier i familien

Vi har også en Snapchat-gruppe hvor vi har det veldig morsomt med ulike filter og alt sånt. Vi kan dele ting med hverandre og ha det gøy sammen selv om vi ikke er på de samme stedene hele tiden.
Det er jo kjempehyggelig og morsomt når barna deler noen glimt fra skolehverdagen sin og det at de har lyst til å sende ting til familien når de er andre steder, viser at de tenker på familien. Alle svarer tilbake og har det morsomt med dette.

I tillegg har vi en chat-gruppe på Facebook, som heter «Galehuset» og her poster vi alle sammen kule memes vi kommer over og låter og alt sånt. Jeg poster gjerne info f.eks. vikingtiden, hvis jeg vet at en av dem har om det på skolen, eller kloke mamma-ord og litt ryddetips, hehe.

Disse sosiale kanalene gjør at vi har mer kontakt enn om vi ikke hadde hatt dem. De går ikke utover den fysiske kontakten vi har sammen, men forsterker den og kommer også i tillegg til den.

Det er som det alltid har vært her, det er alltid noen å være sammen med. Alle er omgitt av sine beste venner <3


Comments are closed.