Jernaldergården

Jernaldergården er ikke et veldig spennende sted.
Her får man gå inn i husene og se hvordan menneskene bodde og levde den gangen, for 1500 år siden, under folkevandringstiden.

Husene er rekonstruert etter restene fra de opprinnelige. Og ildstedene er på nøyaktig de samme stedene som de var opprinnelig.
I butikken kan man få kjøpt mange fine bøker og arbeidsbøker for barn og masse spennende leker og ting, som sverd, øks, skjold, hjelm, pyntegjenstander og masse andre ting!

Mika og Eskil får teste hvordan det var å lage mel på denne kverna. Trellkvinnen måtte snurre på denne i 3 timer hver dag for å lage mel så de kunne lage grøt. Brød lagde de bare til spesielle anledninger. De hadde dårlige tenner fordi det var ikke bare korn som ble kvernet. Det kom også sand som ble slipt av kvernen og som havnet med melet.
Mika prøver gevir.
Pappa, Eskil, Julian, Mika stående, Mia, meg og Levi.
Levi tester kverna.
Levi på skuldrene til Julian, Eskil, og Mia.
Her er det plass til mange! Hadde vært koselig og overnattet her.
Mika feier rent.
En tidsriktig kledd gårdsmann viste frem det flotte sverdet til Frøya, som fektet av seg selv.
Finner man noe å klatre på, så må det klatres!
Mika, Mia og Levi tar en hvil på de gode stolene!

Når man kjøper billetter på et museum i Stavanger, så kan man bruke den billetten på andre museer og få halv pris innen 3 dager. Det var et veldig bra tilbud. Hadde vi kommet igang litt tidligere på dagen, så kunne vi fått med oss tre museer på en dag! Det er virkelig mye å få med seg i Stavanger. En flott by!

Man lærer så mye mer av å oppleve ting og å gjøre ting! Nå, når vi i hjemmeskolen skal ha om jernaldere, har vi gode knagger å henge kunnskapen på. Når de ser bilder eller leser om hvordan de levde på den tinden, blir det så mye mer interessant nå som de har vært inne i et slikt hus og prøvd og sett og luktet.
Det var en så koselig tur! Anbefales!

?

For oppdateringer og andre spennende saker om hjemmeundervisning, følg gjerne Facebooksiden vår, join gruppa og følg oss på Instagram 


Facebook 

 Messenger

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.