Jernaldergården

Jernaldergården er ikke et veldig spennende sted.
Her får man gå inn i husene og se hvordan menneskene bodde og levde den gangen, for 1500 år siden, under folkevandringstiden.

Husene er rekonstruert etter restene fra de opprinnelige. Og ildstedene er på nøyaktig de samme stedene som de var opprinnelig.
I butikken kan man få kjøpt mange fine bøker og arbeidsbøker for barn og masse spennende leker og ting, som sverd, øks, skjold, hjelm, pyntegjenstander og masse andre ting!


Når man kjøper billetter på et museum i Stavanger, så kan man bruke den billetten på andre museer og få halv pris innen 3 dager. Det var et veldig bra tilbud. Hadde vi kommet igang litt tidligere på dagen, så kunne vi fått med oss tre museer på en dag! Det er virkelig mye å få med seg i Stavanger. En flott by!

Man lærer så mye mer av å oppleve ting og å gjøre ting! Nå, når vi i hjemmeskolen skal ha om jernaldere, har vi gode knagger å henge kunnskapen på. Når de ser bilder eller leser om hvordan de levde på den tinden, blir det så mye mer interessant nå som de har vært inne i et slikt hus og prøvd og sett og luktet.
Det var en så koselig tur! Anbefales!
Comments are closed.