Og julen går sin gang i Hagen-huset :)

Ikke har jeg bakt en eneste kake….ennå.
Julian skal visst ha med en kompis hjem fra skolen i dag og de skulle kanskje bake noe. Håper det. Det er jo deilig med litt kakelukt i huset. Kanskje jeg slenger sammen en serinakakedeig også, så kan jentene lage det med det samme.

Jeg har jo vært syk i det siste, og har derfor vært litt heftet fra vanlige julegreier. Men det gjør jo ingenting. For det er jo egentlig ikke så mye man MÅ gjøre.

Jeg stresser overhodet ikke. Jeg får til det jeg får til og det jeg gjør må være noe jeg har lyst til å gjøre, ikke noe jeg MÅ gjøre.

Dette er Levi sin første jul og vår første jul med Levi og så langt har det vært fantastisk med lille Levi på lasset. Han er en fantastisk baby!

Dette er Levi sin første jul og vår første jul med Levi og så langt har det vært fantastisk med lille Levi på lasset. Han er en fantastisk baby!

Jeg hadde tenkt til å lage kaker til de diverse skoleavslutningene jeg har vært på, men har ikke vært i form nok og har heller prioritert å i det hele tatt ha krefter til å komme meg dit. Normalt ville jeg satt himmel og jord i bevegelse for å få laget den kaken, men denne gangen tenkte jeg som så at «nei, vi får klare oss uten den kaken fra meg denne gangen». Og vet dere hva? Det gikk faktisk helt greit. Det var men enn nok uansett.

Når motoren i huset (meg) skranter så er det jammen mye som ikke er som det skal.
Elilas skulle på tur i skogen her en dag, og de skulle grille og kose seg. Hadde jeg vært normalt oppegående hadde han hatt med både pøsler og kakao, men siden jeg var nede for telling, hadde alle glemt dette og han hadde meg brød med servelat. Men, det gikk greit det altså.

Fin julekrybbe med et par egenkomponerte figurer. En konglenisse og en teddynisse.

Fin julekrybbe med et par egenkomponerte figurer. En konglenisse og en teddynisse.

Vi hadde gledet oss stort til Eskil sin avslutning, da dette var hans første og han skulle være «mann med bøtte og klut» og si en replikk. Jentene hadde turnoppvisning samtidig, så vi måtte dele oss. Dan skulle gå med Eskil og filme så jeg fikk se han, og jeg skulle filme jentene så han fikk se de. Men fordi jeg var syk hadde vi klart å mikse tidspunktene, så Eskil om for sent, og fikk bare vært med på den siste sangen. Det var ikke så stor krise for ham, som det var for oss foreldrene for å si det sånn. Og dermed var hans avslutning over og de kom ruslende til idrettshallen rett ved siden av og fikk sett på de flinke turnjentene våre.

Vi har også laget pepperkakehus. Det var kjempekoselig. Vi pyntet og pyntet, og til slutt ble vi ferdige. Da vi senere på kvelden skulle sette det opp i høyden sånn at ikke noen katter kom og forsynte seg, oppdaget vi at ingen hadde pyntet frontveggen. Haha. Der satt det visst ingen.
Og den ene siden på taket hadde en lillebror løpt rundt med og spist litt av, så det «kamuflerte» vi med en nisse. Vet ikke om det funka så bra men. Det går fint.

Pynte pynte, med nonstop og lovehearts...

Pynte pynte, med nonstop og lovehearts…

..og seigmenn og nisser..

..og seigmenn og nisser..

...og kamuflere der lillebror spiste litt av taket med en glad nisse.

…og kamuflere der lillebror spiste litt av taket med en glad nisse.

Oj, vi glemte visst helt å pynte veggen foran! Jaja.

Oj, vi glemte visst helt å pynte veggen foran! Jaja.

Jada, så her i Hagen-huset er vi i rute til jul.

En av advenstkalenderne fra i fjor. Skal jeg virkelig lage 8 kalendere i år igjen? Kan jeg bryte denne tradisjonen?

En av kalenderene begynner å «rakne» nederst, så det er bra nedtellingen snart er over 🙂

Nå skal jeg rydde og ordne litt i huset. Vaske klær og sånn, og gjøre klart til at det kan bakes litt her hjemme. Og senere skal jeg nok ut å handle litt mer gaver:)

God jul! Håper alle har det godt.

Elsker julestjerner! God jul!

Elsker julestjerner! God jul!

One Comment:

  1. Jul blir det uansett! Har også vært mye syk i høst, både oss foreldre og ungene. Heldigvis er vi hos min familie i år i jula, og mamma steller fint med oss. Mine fem brødre med sine er også her- stortrives med stor familie, litt kaos og mye hygge. God jul til deg og dine!
    Hilsen Sandra 🙂

Comments are closed