DIY – kalender til alle 8 barna (og to til) kjapt og enkelt

Nå skal dere få se hvordan jeg lager alle kalenderene. Det kan sikkert høres veldig tidkrevende ut, men når man får teken på det, går det ganske så radig.

1. Kjøp alt innholdet. I år kjøpte jeg alt på Europris, inkludert aluminiumsfolie som jeg bruker til å pakke inn med. Det hele kom på drøye 600 kr.

2. Fordel godteriet. Da plasserer jeg 8 gjennomsiktige brødposer foran meg og fordeler helt likt i alle posene. 24 godbiter – både store og små.

Fordele likt i 8 poser.

Noen store biter og noen små biter.

3. Forbered innpakning. Jeg bruker aluminimsfolie. Da trenger jeg hverken tape eller saks. Jeg river mange remser på ca 20 cm bredde, og så river jeg disse i tre deler igjen, slik at jeg får en god haug med passe kvadratiske flak med alu.folie.
Så gjør jeg klar garnløkker, noe som er veldig smart. Istedet for å knyte bånd eller garn rundt pakkene, lager jeg mange løkker på forhånd. En ca 20 cm lang snor som jeg knyter sammen i endene, og dette er den ENESTE knuten gjør!!

Det går ekstra fort å surre garn rundt en bok, og så klippe mange snorer på en gang, istedet for å klippe èn og èn.

Lager mange slike løkker!

4. Pakk inn. Da har jeg altså en bunke alu.folie-flak og en haug med garnløkker klart.
Jeg pakker inn alle gavene superkjapt og sørger for å ha en liten «dært» i enden på alle pakkene. Denne enden bruker jeg til å kjapt og enkelt feste løkken på.

En liten «dært» på toppen av hver pakke til å feste løkken rundt.

Og slik fester jeg løkken rundt, tar to sek.

Ferdig pakka!

Vet dere hvor lang tid jeg brukte på pkt. 4 eller? 5.27 min!!! Det går rimelig radig, for å si det sånn.

5. Opphenging. Nå har jeg pakker med garnløkker på og det er superkjapt og enkelt å henge opp gavene på kalenderene. Jeg sydde for noen år siden 4 kalendere med masse knapper på, som jeg henger gavene på.
Har også et juletre jeg bruker som en kalender.
Og så har vi en snor meg hjerter og klyper på fra ende til ende øverst i kjøkkenvinduet.
Jeg pleier å lage noe av blikkbokser, og i år ble det å fjerne alt på rammehylla og plasserer de der.
Den siste av barnas kalender er en megastor blikkboks fylt med nummererte nisseposer.

24 pakker på plass. Jeg har 4 stk av denne typen kalendere.

Men så…jeg har to til som jeg ville lage kalender til i år, og det er de to misjonærene i menigheten vår. De er på middag hos oss tre ganger i måneden. De er langt hjemmefra og jeg føler jeg må ta litt godt vare på dem siden mammaen deres er langt unna. Jeg tenker de kunne ha vært mine egne barn som er på misjon. Og når den tiden kommer håper jeg at noen tar godt vare på mine barn der de er i verden. 4 av dem sier nå at de har lyst til å reise på misjon når tiden er inne.

Tenkte jeg skulle ta bilder av alle kalenderene og vise dere. Det er nok av bilder i dette innlegget, så det for komme i eget innlegg:)

Pakkekalender som dette er en sterk tradisjon i vår familie. Jeg er selv vokst opp med det.

4 Comments:

  1. Imponerende jeg legger meg flat for din kreativitet ?

  2. Smart! Smart med aluminiumsfolie.
    Her har jeg også tradisjon med pakkekalender. Lager 5 pakkekalendere. Her har jeg brukt brune papirposer, som gjenbrukes år etter år. Her er innholdet alt fra totalt unyttige ting som småleker og godteri til ullklær, refleks, vanter og ting de likevel ville fått. Jeg er veldig for at man ikke skal blakke seg helt på kalenderen. Og i likhet med deg, så koser jeg meg masse med å fikse og ordne!

    God advent til deg og gjengen din!

  3. Her har vi pakkekalender. Men her får de ikke godteri i pakkene, kun på lørdager, så å finne 48 småting er en like stor utfordring hvert år. Men hva gjør man vel ikke for ungene. Synes det er veldig kos å pakke inn og dandere hele greia. Har et lite juletre og en stige. Pakkene blir hengt på stigen og plassert rundt treet. Unge e elsker det.

  4. Her har vi pakkekalender. Men her får de ikke godteri i pakkene, kun på lørdager, så å finne 48 småting er en like stor utfordring hvert år. Men hva gjør man vel ikke for ungene. Synes det er veldig kos å pakke inn og dandere hele greia. Har et lite juletre og en stige. Pakkene blir hengt på stigen og plassert rundt treet. Ungene elsker det.

Comments are closed